Marraskuu 2018


Takana on monessa mielessä monipuolinen marraskuu. Liikuntavalikoima oli laajempi kuin aikaisempina kuukausina ja säät olivat hyvin vaihtelevat. Monta hyvää hetkeä mahtui tähänkin kuukauteen, ja jos ei valoa aina löytynyt ulkoa, löytyi sitä onneksi muualta.


Juokseminen sujui pääasiassa suunnitelmien mukaan, vaikka välillä aikataulut notkahtivatkin niin, että joku yksittäinen treeni piti jättää väliin. Juoksukilometrejä kertyi marraskuussa yhteensä 122,25. Määrä on yllättävän korkea, sillä parilla viikolla juoksin selvästi alle 30 kilometriä. Kummasti matkaa vain kertyy.

Kävellen taitoin mitattua matkaa vain 8,71 kilometriä mutta pyörällä liikuin yhteensä 65,79 kilometriä. Nyt pyörä tosin taitaa jäädä talviteloille, sillä talvirenkaita siinä ei ole ja toisaalta en kauheasti nauti kylmyydessä pyöräilemisestä.

Uintikoulun ansiosta allasuintia kertyi mittariin marraskuun aikana yhteensä 3,5 tuntia. Neljän kerran uintikoulu ei jättänyt jälkeensä sulavia uintitekniikoita mutta nyt olen sentään vähän paremmin kartalla siitä, millaisia lajeja rinta- ja vapaauinti ovat.

Circuit-treeni oli tämän syksyn mukava ryhmäliikuntalöytö, jossa kulutin aikaa yhteensä noin 3,5 tuntia. Kotona tulikin kahvakuulailtua lopulta vain kerran, puolisen tuntia, kun circuit täytti voimatreenitarpeen. Hyvää vastapainoa kovemmalle treenille tarjosivat jooga ja venyttely, joiden parissa vietin aikaa kaiken kaikkiaan noin 4,5 tuntia.

Kuukauden aikana käytin harjoitteluun aikaa yhteensä noin 33 tuntia. Keston mukaan mitattuna juoksuun käytin aikaa noin puolet kaikesta harjoittelusta, mutta mukavan monipuolista oli marraskuun treeni kaikkiaan.


Juoksuhaaste ei edennyt marraskuussa lainkaan, vaan edelleen on neljä kohtaa jäljellä. Siinäpä onkin haastetta joulukuulle: saattaa juoksuhaaste kunniakkaaseen päätökseen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta