Viikko 51/2018: kohti joulua

Kaverin kanssa aamulenkillä.

Viikosta 50 ei jäänyt kovin paljon kerrottavaa, sillä flunssasta toipuminen vei aikansa. Tämä onkin ollut varsinainen nuhasyksy: sairastin jo kolmannen kerran kesän jälkeen. Onneksi flunssan kourissa ei kuitenkaan tarvinnut viettää viikkokausia, kuten monelle on kuulemma tapahtunut, joten täytyy olla tyytyväinen. Joulunalusviikolla pääsinkin jo mukavasti liikkumisen makuun.

Tiistaina yritys oli käydä muutaman kilometrin lenkillä mutta ensimmäinen yritys tyssäsi siihen, että tie oli todella liukas. Palasin kotiin puolentoista kilometrin lipsuttelun jälkeen vaihtamaan jalkaan nastalenkkarit. Uusi yritys tuotti paremman tuloksen ja sain tehtyä vauhtileikittelylenkin lopulta pitävin tossuin.
VK 59:23, 8,38 km. Keskisyke 150, keskivauhti 7:04.

Keskiviikkona aamulenkki koiran kanssa sujui suunnitelmien mukaan peruskestävyysalueella. Kirpeä pakkasaamu antoi mukavan startin pitkään työpäivään.
PK1 31:35, 4,25 km. Keskisyke 130, keskivauhti 7:25.
Lisäksi kävelyä yhteensä 7,4 kilometriä.


Torstaina lenkkeily jakautui teknisistä syistä kahteen osaan. Kello piti pysäyttää parin kilometrin jälkeen, mutta sitten päästiin tositoimiin. Pitkä VK-lenkki päättyi porrasjuoksuun, ja olo oli kuudentoista kilometrin pakkasjuoksun jälkeen varsin euforinen. Lenkillä vastaan tuli yhdeksän joulupukkia, joten joulumieltä oli jo ilmassa runsaasti. Niin, ja juoksuhaastetta tuli vihdoin taas edistettyä portaiden avulla!
PK 16:16, 2,05 km. Keskisyke 140, keskivauhti 7:54.
VK 1:39:27, 14,03 km. Keskisyke 161, keskivauhti 7:05.

Juoksuhaastetta edistävät portaat.

Perjantainakin innostuin edistämään juoksuhaastetta juoksemalla lenkin ilman elektroniikkaa. Neljä kilometriä taittui monenlaisten mietteiden keskellä – lenkistä lisää täällä.

Viikonlopuksi tulikin sitten kunnon pakkanen. Lauantain viidentoista asteen pakkasessa kävin vain koiran kanssa metsäkävelyllä. Kuusi saatiin haettua sisälle ja koristeltua, ja joululahjojen paketointi kuului myös päiväohjelmaan. Sunnuntain otinkin sitten levon kannalta: veimme joulutervehdyksiä naapureille ja kahviteltua tuli ihan kunnolla.Juoksukilometrejä viikolle kertyi yhteensä 30,17 ja kävellen taitoin 9,68 kilometriä. Liikuntaan käytin aikaa melko tarkkaan 5,5 tuntia.

Mitenkään huikea ei joulunalusviikko liikunnallisesti ollut, mutta ihan mukava kuitenkin. Torstain pitkästä lenkistä jäi hyvä olo, ja hyvillä mielin sain jäädä joululomalle. Nyt on tarkoitus nauttia joulunajan rauhasta herkutellen ja hyviä kirjoja lukien.
Hyvää joulua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja