Viikko 52/2018: herkuttelua ja herra Cooper


Vuoden 2018 viimeinen kokonainen viikko sujui herkuttelun ja liikkumisen merkeissä. Juoksukilometrejä kertyi juuri sen verran kuin toivoin mutta silti yllättävän paljon, sillä monesti lomaviikot tuppaavat olemaan vähän haastavia juoksemisen kannalta.

Jouluaattona, maanantaina, sain siskon ja kaksi koiraa seuraksi illansuun kävelylenkille. 3,6 kilometrin lenkki sulatti mukavasti syötyä jouluateriaa ja virkisti.

Joulupäivä eli tiistai kului lähinnä levon merkeissä, vaikka lasten kanssa tuli pulkkamäessä käytyäkin. Myöhään valvottu edellisilta painoi ja toisaalta oli ihan mukavaa ottaa hyvin rauhallisesti. Keskiviikkona olikin sitten intoa ja energiaa käydä tapaninpäivälenkillä. Kymppi ei ollut mitenkään erityisen kevyen tuntuinen mutta silti tuntui hyvältä, kun tuli lenkillä käytyä.
PK 1:10:48, 10,01 km. Keskisyke 141, keskivauhti 7:05.

Torstaina olikin sitten vuorossa Cooperin testi, jota välttelin aika pitkään, mutta koska halusin saada kuitattua Juoksuhaasteen kohdan 16, oli testi vain tehtävä. Kahdentoista minuutin vedon aikana taitoin matkaa 2500 metriä, ja olen saavutukseeni oikein tyytyväinen – lisää tapauksesta täällä. Polar ei oikein toiminut ja väitti koko lenkin keskisykkeeksi 121 ja harjoitusvaikutukseksi palauttava. Raskaammalta kyllä tuntui!
VK 1:09:33, 10,07 km. Keskivauhti 6:54.


Perjantaina pidin lepopäivän ja lauantaina oli taas juoksulenkin aika. Läheiselle järven jäälle oli joku aurannut mukavan väylän, jota pitkin oli kiva hölkätä kevyellä tahdilla. Kerrankin pääsen kotoa tasaiselle lenkkireitille! Polarin kanssa oli taas ongelmia, ja siksi pätkin lenkin kahteen osaan: muutaman kilometrin taivallettuani kello väitti sykkeeni olevan seitsemänkymmenen kieppeillä. Kellon pysäyttäminen ei paljon auttanut, mutta kevyellä rasituksella joka tapauksessa mentiin.
PK1 42:23, 4,78 km. Keskivauhti 8:51.
PK1 40:33, 5,22 km. Keskivauhti 7:45.

Jääväylää.

Sunnuntaina hyödynsin jälleen mukavaa jääväylää ja kävin juoksemassa viikon neljännen kympin. Tuuli oli aika navakka mutta onneksi pakkasta ei ollut paljon, joten avaralla jäälläkin tarkeni lopulta hyvin.
PK 1:19:29, 10,12 km. Keskisyke 136, keskivauhti 7:50.

Juoksukilometrejä kertyi viikon aikana yhtensä 40,2 – enemmän kuin pitkään aikaan! Tuntuu, että reipas liikunta auttoi myös siihen, ettei tavanomainen joulupöhö päässyt iskemään vaan olo pysyi varsin pirteänä koko ajan. Niinpä olen tähän jouluviikkoon kovin tyytyväinen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja