Joulukuu 2018


Lopulta joulukuusta muotoutui melko onnistunut juoksukuukausi, vaikka flunssa estikin viikon verran liikkumisia. Kuukauden aikana sain ihastella kauniita talvimaisemia ja taivaltaa lumisessa maastossa pikkupakkasessa. Nastalenkkarit olivat tosin moneen otteeseen tarpeen, sen verran liukasta teillä oli. Muutoin olosuhteet kuitenkin olivat varsin mainiot.


Kuukauden pari ensimmäistä viikkoa meni melko vähäisillä liikunnoilla sairastamisen vuoksi, ja joulukuun puoliväliin mennessä juoksukilometrejä oli kertynyt yhteensä vaivaiset kolmekymmentä. Haastoinkin itseni juoksemaan kahdessa viikossa seitsemänkymmentä kilometriä, jotta saavuttaisin kuukausitavoitteeni, ja siinä onnistuin. Viikoilla 51 ja 52 pääsin hyvin talvisen juoksemisen makuun, ja varsinkin jälkimmäinen viikko oli onnistunut: joulupöhö pysyi poissa liikunnan avulla ja sainpa viimein juostua Cooperin testinkin.

Juoksukilometrejä kertyi joulukuun aikana yhteensä 102,72, eli sain sata kilometriä täyteen tässäkin kuussa. Kävellen kilometrejä kertyi 22,49, ja siinäpä melkein kaikki. Oheisharjoittelu jäi nolostuttavan vähäiseksi: sain itseni vain kerran joogamatolle noin puoleksi tunniksi.


Juoksuhaaste 2018 puolestaan jäi harmittavasti yhden kohdan päähän täydestä listasta. Kohta 26, juokse juoksumatolla tai sisähallissa, jäi puuttumaan, eikä päteviä selityksiä ole. En vain saanut järjestettyä itseäni sisätiloihin juoksemaan. Ajantasainen haastelistani löytyy täältä.

Joka tapauksessa joulukuu oli loppujen lopuksi hyvä. Tästä on hyvä jatkaa talvisia juoksuja kohti lisääntyvää valoa ja uutta vuotta 2019.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja