Tammikuu 2019


Jos vuoden ensimmäinen kuukausi pitäisi tiivistää muutamaan ilmaukseen, valitsisin seuraavat: kiire, lyhyet lenkit, upea talvi. Vuosi alkoi töissä todellisella sumalla siten, että välillä on saanut hartiavoimin ponnistella, jotta on voinut ujuttaa liikuntaa johonkin rakoseen. Onneksi liikuntahetkiä kuitenkin löytyi, mutta moneen kertaan juuri kiire vaikutti siihen, että lenkit jäivät ajateltua lyhyemmiksi. Loppujen lopuksi juoksin yli kymmenen kilometrin lenkin vain kahdesti.


Mutta olipa kiirettä tai ei, sai tammikuussa kuitenkin nauttia upeasta talvesta. Kovimmilla pakkasilla ei tietenkään tuntunut ihan niin huikealta saada viettää talvea kotimaassa, mutta usein sain juostessani ihastella upeaa lumista luontoa ja henkeäsalpaavaa valkeutta ympärilläni.


Aina en innostunut ulos kuitenkaan lenkkeilemään vaan päädyin muutamaan otteeseen juoksumatolle tammikuun aikana. Muutaman kerran kokemuksella voin sanoa, että juoksumatto on aivan kelpo vaihtoehto, mutta kyllä kilometrit ulkoilmassa kertyvät mukavammin kuin sisätiloissa.


Hieman olen pyrkinyt lisäämään liikuntavalikoimaani lihaskuntoa ja -huoltoa, mutta mitenkään erityisen hyvin en voi kehua tavoitteessa onnistuneesti. Kahvakuulaa heiluttelin kuukauden aikana yhteensä puolentoista tunnin verran, core-treenin parissa vietin jopa yhden puolituntisen ja flow joogaan ennätin yhden kerran.


Juoksukilometrejä tammikuussa kertyi yhteensä 100,62 ja kävellen taivalsin yhteensä 15,63 kilometriä. Näköjään lyhyistäkin pyrähdyksistä saa kokoon kolminumeroisen kilometrimäärän, kun tarpeeksi usein pyrähtelee.


Tammikuun aikana treenasin yhteensä noin 19 tuntia. Määrä on kokonaistilanne huomioiden ihan hyvä. Itse asiassa olen iloinen siitä, että en kiireiden keskellä langennut laiminlyömään omaa hyvinvointiani vaan yritin päästä liikkumaan kuitenkin mahdollisimman paljon. Vuoden muinakin kuukausina voisin yrittää pitää mielessäni sen, että hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää myös – ja erityisesti – silloin, kun elämässä on paljon kuormitusta.

Kommentit

 1. Hei vautsi, ihan samat juoksukilometrit! Tai oikeastaan mun Garmin näyttää 80 metriä enemmän kuin sulla. :D

  On kyllä ollut parhaat talvikelit aikoihin. Hassua, kun oli ihan mieletön hellekesä ja nyt on tällainen kunnon talvi, kelien puolesta optimivuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli voitit! :D
   On tosiaan ollut kunnollisia vuodenaikoja nyt. Tosin viime kesän kuivuus meni jo vähän liiallisuuksiin, mutta on se ihanaa, kun on kunnon kesä ja talvi. Kevättä odotellessa... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja