Viikko 3/2019: juoksumatolla kahteen kertaanTalvisissa tunnelmissa sai taivaltaa viikolla 3. Viikon aikana tuli myös hankittua lisäkokemusta juoksumatolta, kun työmatkan hotellista löytyi matto, jonka ansiosta ei tarvinnut lähteä taistelemaan tietä eteenpäin tuulessa ja tuiskussa.

Maanantaina kävin kotinurkilla kevyellä peruslenkillä. Juoksu tuntui hyvältä ja kepeältä, kuten toivoinkin.
PK1 46:29, 6,2 km. Keskisyke 121, keskivauhti 7:29.

Tiistaina kävelin työmatkaa 3,5 kilometriä kosteassa lumisateessa. Melkoista tarpomista ja perille päästyä tuntui kuin olisin tehnyt isommankin liikuntasuorituksen. Kävelyn päälle tein kuitenkin vielä iltalenkin, joka ei tuntunut ihan yhtä kevyeltä kuin edellispäivän kirmaisu. Se näkyi myös sykelukemissa.
PK2 48:49, 6,17 km. Keskisyke 137, keskivauhti 7:54.

Keskiviikko oli aktiivisen levon päivä: kävelyä hieman yli viisi kilometriä. Torstaina en sitten ehtinytkään muuta kuin ulkoilemaan lapsen ja koiran kanssa.Perjantaina lähdin työreissuun ja ennen illan kokousta kävin hotellin juoksumatolla tekemässä tempojuoksun. Pyrin siihen, että juoksen kymmenminuuttiset eri nopeuksilla siten, että kovin veto on VK1-alueella, ja hyvin tässä onnistuinkin. Mukava harjoitus, jota olisin voinut tehdä pidempäänkin. Aikaa vain ei valitettavasti ollut enempää, joten tyydyin kolmeen kymmenminuuttiseen sekä viiden minuutin loppuverkkaan. Mittariin tuli 4,46 kilometriä.

Lauantaina aloitin päivän hotellin juoksumatolta ja sen jälkeen vietin hetken saunassa. Aika ihana tapa aloittaa koulutuspäivä! Tällä kertaa juoksin kymmenminuuttisen reippaamman vedon, johon yhdistin kymmenen minuutin alku- ja loppuverkat. Taas harmittelin, että aikaa ei ollut enempää. Toki olisin voinut asettaa kellon herättämään aiemmin, mutta en toisaalta halunnut liikaa tinkiä yöunista. Matkaa matolla kertyi yhteensä 4,1 kilometriä.
VK2 10:00, 1,77 km. Keskisyke 167, keskivauhti 5:40.


Sunnuntai kuluikin sitten kotimatkalla, johon VR aiheutti hieman ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Onneksi sain lopulta kyydin kollegalta, kun junaliikenne alkoi vaikuttaa turhan arvaamattomalta.

Viikkoon sisältyi juoksua yhteensä 20,93 kilometriä ja kävelyä 10,69 kilometriä. Kiireisiin aikatauluihin nähden ehdin treenata kokonaisuutena ihan kohtuullisesti, 4 tuntia ja 45 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja