Viikko 4/2019: paukkupakkasia ja auringonvaloa


Nyt onkin saatu elää oikeaa talvea lumipyryineen ja paukkupakkasineen. On jo pitänyt miettiä ainakin sitä, miten pukeutua kylmän sään lenkeille, ja myös sitä, kannattaako lenkille lähteä, jos elohopea painuu kovin alas.

Viikko alkoi maanantaina reilun kahden kilometrin kävelyllä ja kevyellä juoksulenkillä. Polar M430 ei tosin ollut keveydestä aivan samaa mieltä, sillä kesken varsin tasavauhtisen lenkin syke hyppäsi mittarin mielestä maksimialueelle. Hieman turhautti, ja lopulta otin mittarin kokonaan pois ranteesta. Huvittavaa oli se, että mittari vain jatkoi sykelukemien ilmoittamista loppuun saakka, vaikka ihokosketusta ei enää ollutkaan.
PK 57:57, 7,25 km. Keskivauhti 7:59.

Hieman heitteleviä sykelukemia.

Tiistain koiralenkillä mittarin lukemat olivat jo tolkullisempia. Illan pimeydessä juostu lenkki toi hyvää oloa, vaikka lähteminen tuntui työpäivän päälle vähän työläältä.
PK2 39:27, 5,57 km. Keskisyke 142, keskivauhti 7:04.

Keskiviikon lepäilin ja torstaina juoksin kiihtyvän inervallitreenin juoksumatolla. Kova pakkanen ei houkutellut ulos, joten työpaikan juoksumatto oli miellyttävämpi vaihtoehto. Matolla taas tuntuu tappavan tylsältä juosta tasavauhtisesti, joten päätin juosta viiden minuutin jaksoja kiihtyvävauhtisina ja viiden minuutin palautuksilla. Näin aika ei käynyt liian pitkäksi eikä treeni liian rasittavaksi. Syke nousi korkeimmillaan lähelle anaerobista kynnystä mutta ei sen ylitse. Hyvä treeni!
VK 55:03, 7,04 km. Keskisyke 144, keskivauhti 7:48.


Perjantaina en ehtinyt lenkille työkiireiden ja muun ohjelman vuoksi, mutta lauantaina sain vähän odottamattoman mahdollisuuden lähteä juoksemaan pitkää lenkkiä. Viidentoista asteen pakkaseen piti varustautua jo ihan kunnolla ja ison osan lenkistä pidin buffia suun edessä, koska kylmä ilma tuntui ikävältä keuhkoissa. Muuten lenkki olikin täynnä iloa: juoksu tuntui hyvältä, auringonvalo virkisti ja kauniit maisemat mykistivät. Miten Suomen talvi voikin olla upea!
PK2 1:27:51, 12,21 km. Keskisyke 141, keskivauhti 7:11.

Sunnuntai meni lähinnä kovaa pakkasta ihmetellessä. "On niin kylmä, että melkein itkettää", totesi Syyspoika, kun hetken iltapäivällä ulkoilimme. Hyytävä kylmyys ei todellakaan houkutellut lenkille, ja päivän ainoaksi liikuntahetkeksi jäi vajaan puolen tunnin kahvakuulailu.

Juoksua viikkoon kertyi yhteensä 32,07 kilometriä, kävelyä 2,24 kilometriä ja kahvakuulailua 25 minuuttia. Liikuntaan käytin aikaa kaiken kaikkiaan 4:49:02 – pikkuriikkisen enemmän kuin viime viikolla. Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja