Viikko 6/2019: lunta ja loskaa


Keskellä talvea saatiin elää myös viikolla 6. Lunta saatiin vielä vain lisää, ja loppuviikosta elohopea nousi plussan puolelle niin, että aika loskaisissa tunnelmissa sai jo taivaltaa. Sunnuntaina oli jo suorastaan kevään tuntua ilmassa, kun vesi tippui räystäästä ja joku lintu laulaa luritteli sydämensä kyllyydestä.


Maanantaina en ehtinyt aivan niin pitkälle lenkille kuin toivoin. Kevyenä lenkki kuitenkin pysyi, kuten olin suunnitellutkin:
PK1 42:02 – 5,09 km. Keskisyke 124, keskivauhti 8:15.

Tiistaina päivän liikunta-annokseksi sai riittää vain käsipainoilla tehty voimaharjoittelu. 27-minuuttisen keskisykkeeksi tuli 114, eli mistään hurjasta hikitreenistä ei ollut kyse. Mutta tuntuipa käsissä keskiviikkona, joka oli lepopäivä.

Torstaina aloitin aamun tunnin flow joogalla ja illalla töiden jälkeen kävin rauhallisella ja mukavalla lenkillä leppoisassa talvisäässä. Oli kiva huomata, että syke pysyi maltillisena ilman isompia ponnisteluja. Lisäksi leudossa illassa oli jotenkin erityisen mukavaa juosta seurana omat ajatukset ja mielenkiintoinen äänikirja.
PK2 1:22:29 – 10,2 km. Keskisyke 135, keskivauhti 8:04.

Perjantaina juoksin kaupunkikodista töihin, ja meno olikin kovin erilaista kuin edellisiltana. Luminen tie sai sykkeen nousemaan ja vauhti painui kovin hitaaksi.
PK2 52:42 – 6,14 km. Keskisyke 139, keskivauhti 8:35.


Lauantai oli viikon toinen lepopäivä. Rankan työviikon jäljiltä olo oli niin väsynyt, etten edes miettinyt lenkille lähtöä. Jäykkä olo innosti kuitenkin joogaharjoituksen pariin, ja siinä vierähti puolituntinen.

Sunnuntaina sai taas tarpoa lumessa, tällä kertaa märässä sellaisessa – sykkeet ja vauhti sen mukaiset. Lenkin jälkeen tein 35 minuutin kahvakuulatreenin.
PK2 34:00 – 4,08 km. Keskisyke 138, keskivauhti 8:19.

Viikolla ehdin treenaamaan yhteensä 6 tuntia ja 3 minuuttia. Se onkin tähänastisen vuoden paras saldo! Juoksukilometrejä kertyi 25,51, joogan parissa vietin puolitoista tuntia ja voimaharjoitteluun kulutin tunnin ja kaksi minuuttia. Mukavan aktiivinen ja monipuolinen viikko, vaikka työkiireet ja stressi vähän painoivatkin toisessa vaakakupissa tasapainoa huonompaan suuntaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja