Talvilomalla Lapissa


Talvilomasta on jo hetken aikaa, mutta mikään ei kai estä palaamasta muistoissa lomaviikkoon, joka tuli todella tarpeeseen. Alkuvuosi oli töissä hyvin kiireinen, ja välillä tuntui, että olen kotona vain satunnainen vierailija, joka piipahtaa kääntymässä palatakseen kohta taas töihin. Kalenterin asemoin niin, että talviloma osoitti yhtä tärkeää etappia: loman jälkeen helpottaa. Niin onneksi onkin helpottanut!


Rankan ja vaativan alkuvuoden jälkeen tuntui erityisen tärkeältä päästä lomalla kunnolla rentoutumaan. Kotiin jääminen olisi saattanut merkitä sitä, että pyörivää pyörää ei olisi saanut kunnolla hidastettua vaan tarmo olisi suuntautunut (vähän epätoivoisesti) pyykinpesuun ja muihin inspiroiviin kotihommiin. Ja varmaan töitäkin olisi tullut tehtyä tai ainakin ajateltua.

Niinpä olikin ihanaa, että meillä oli mahdollisuus suunnata jälleen kerran Pyhätunturille. Eikä aikaakaan, kun perille päästyä alkoi tuntua, että olo rentoutuu, mieli rauhoittuu ja kiire jää taakse. Ympäristönvaihdoksella (ja erityisesti Lapilla, uskon) on yllättävää voimaa.


Lomaviikosta vietimme monta päivää laskettelurinteessä. Syyspojalle oli yllättäen todella tärkeää päästä harjoittelemaan laskettelemista, ja sitähän sitten tehtiin, kun lapsi kerran halusi. Loman parhaita anteja olikin se, että poika oppi laskettelemaan ja oli itse niin innoissaan uusista taidoistaan.


Viikolla 9 sää suosi lomailijoita uskomattomalla tavalla. Elohopea pyöri nollan tuntumassa tai hieman pakkasen puolella, useana päivänä aurinko paistoi ja talvi oli monilla tavoin parhaimmillaan.


Vierailu Koparan porotilalla kuului jälleen kerran loman must-juttuihin. Syyspoika olisi viihtynyt kauemminkin ihmettelemässä joulupukin apulaisjoukkoa. Tilan opastetauluissa oli paljon kiinnostavaa tietoa pohjoisen nelijalkaisista.


Lapissa on outoa lumoa, joka jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen. Taas kerran puhuimme siitä, miten mukavaa olisi suunnata Pyhätunturille kesäaikaan. Ensi kesänä se ei taida vielä onnistua, sillä kalenteri alkaa uhkaavasti täyttyä monenlaisista menoista.


Kaiken keskellä olen tavattoman kiitollinen siitä, että Suomessa saa nauttia niin monenlaisista maisemista ja useista vuodenajoista. Talvilomalla akut latautuivat mukavasti, ja nyt tuntuu hyvältä taas ahertaa arjessa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja