Viikko 12/2019


Varsin loskaisissa maisemissa sai maaliskuun puolivälin jälkeen jo lenkkeillä. Vähän hurjalta tuntuu, että kevät tulee näin voimalla Keski-Suomessakin jo maaliskuussa. Mieluummin tervehtisin plusasteita vasta huhtikuussa ja nauttisin maaliskuussa oikeasta talvesta, mutta eipä minun mielipiteeni tässä tietenkään mitään paina.


Maanantaina aloitin viikon mukavan leppoisalla pitkällä lenkillä. Mieli oli ihmeen zen, vaikka vähän väliä jouduin väistelemään lätäköitä ja kastelin silti sekä lenkkarit että sukat. Juoksukellon temppuiluun alan ilmeisesti jo tottua, koska kummalliset sykelukematkaan eivät onnistuneet horjuttamaan tyyneyttäni. Hyvä lenkki siis, vaikka kello väittikin viiden kilometrin jälkeen, että syke pompotti maksimialueella lähes koko loppumatkan. Alkumatka meni vielä PK-alueella mutta sitten yhtäkkiä hypättiin paljon ylemmäs, vaikkei vauhti muuttunut. Mielenkiintoista.
Pitkä lenkki 1:33:51 – 12,03 km. Keskivauhti 7:47.


Tiistaina kävin aamuauringon paisteessa kevyellä lenkillä ennen töihin rientämistä. Mukavalta tuntui, kun päivän treenit oli tehty ennen työpäivän alkamista.
PK 43:35 – 5,15 km. Keskivauhti 8:27.

Keskiviikkona en juossut vaan tein vain alle puolituntisen voimatreenin käsipainoilla.

Torstaina pääsin pitkästä aikaa ystäväni kanssa juoksulenkille. Ihanassa auringonpaisteessa ja hyvässä seurassa tuntui, että päivä ei voisi paremmin alkaa. Loppumatkasta sykemittari väitti, että syke oli 110:n tienoilla, joten eipä voinut taaskaan tekniikkaan luottaa. Mutta ei haitannut, kun muuten oli niin kivaa juosta.
VK 1:20:56 – 12,28 km. Keskivauhti 6:35.


Perjantaina kävin koiran kanssa laskevan auringon loisteessa kevyen, palauttelevan lenkin. Nastalenkkarit olivat ehdoton valinta lumisella ja jäisellä metsätiellä. Hyvällä fiiliksellä sujui tämäkin lenkki.
PK 42:15 – 5,41 km. Keskivauhti 7:48.

Lauantai oli lepopäivä, joka tuntui kyllä tulevan tarpeeseen. Aika nuutunut olo vaivasi. Ehkä työntäyteinen viikko painoi, ehkä myös se, että yöllä nurkissa paukkui ja suhisi, koska jonkinasteinen myrskytuuli riehui ulkona.

Sunnuntai oli Treenaakotona.com-päivä. Tein voimaharjoittelua käsipainoilla (ihanan rankkaa), core-treenin ja venyttelyn, joihin kului yhteensä aikaa noin tunti ja vartti.

Mukavasti sain viikkoon vaihtelevilla vauhdeilla tehtyjä lenkkejä. Kevätaurinko ja alkuvuotta leppoisampi tahti töissä tekivät viikosta varsin mukavan. Tuntui, että juoksu kulkee kivasti ja työkiireet eivät ole enää niin voimallisia kuin alkuvuonna.

Tässä vielä viikko lukuina:

 • Treeniaika 5:58:38
 • Juoksua 34,87 km
 • Voimaharjoittelua 52 minuuttia
 • Corea 20 minuuttia
 • Venyttelyä 26 minuuttia

Kommentit

 1. Onpa ollut teilläkin ihania aurinkoisia päiviä! Minä oon jo ihan valmis luopumaan talvesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan minäkin vähitellen taipua keväälle. :D Ihanaa, kun tiet alkavat sulaa ja aurinko paistaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja