Viikko 9/2019: talvilomailua

Pyhätunturilla.
Viikko 9 oli paitsi perheemme talvilomaviikko, myös hämmästyttävän keväinen viikko. Meillä oli mahdollisuus lomailla taas kerran Lapissa, Pyhätunturilla, ja kylläpä olikin kiva vaihtaa maisemaa ja unohtaa arki hetkeksi.


Olin jo etukäteen päättänyt, että talvilomaviikko saa jäädä liikunnan suhteen varsin kevyeksi. Niin kävikin, tosin osin myös ennakoimattomista syistä.

Maanantain vietimme kuopuksen kanssa melko tiiviisti rinteessä. Lapsi oli yllättävän kiinnostunut laskettelusta, ja me vanhemmat yritimme parhaamme mukaan häntä opastaa.


Tiistaina kävin tekemässä kevyehkön lenkin tunturimaisemissa. Ihan suunnitellusti kävin juoksemassa vain sen verran, että sain helmikuulle täyteen tasan sata kilometriä.
PK1 46:50 – 6 km. Keskisyke 130, keskivauhti 7:47.


Keskiviikkona vietettiin taas runsaasti aikaa rinteessä ja viisivuotiaan taidot ottivat huiman harppauksen eteenpäin. Sää muuttui iltaa kohden melko huonoksi. Ensin satoi räntää, sitten lunta, mutta kävin harmaudesta huolimatta hiihtämässä talven pisimmän lenkin, lähes kymmenen kilometriä.


Torstaina pakkanen kiristyi ja lähdimme kotimatkalle. Matkalla pysähdyimme Rovaniemellä tervehtimässä joulupukkia, mikä oli viisivuotiaalle iso elämys.


Perjantaille suunnittelin juoksulenkkiä, koska edellispäivä oli mennyt autossa istuessa. Aikeeni eivät kuitenkaan toteutuneet vaan päädyin lenkin sijaan hammaslääkärin tuoliin. Mojova puudutus ja sitä myöhemmin seurannut tykytys hampaassa pitivät huolen siitä, että perjantaina tuli lähinnä lepäiltyä.

Onneksi hammassärky jäi kuitenkin pelättyä vähäisemmäksi ja lauantaina pääsin tekemään viikon toisen juoksulenkin. Hölkkätie oli melko luminen ja siten raskas, joten jouduin kävelyosuuksien avulla pitämään huolen siitä, että syke pysyi riittävän alhaalla. Niinpä keskivauhti jäi kovin hitaaksi.
PK1 45:04 – 5,04 km. Keskisyke 128, keskivauhti 8:56.


Sunnuntaina vietettiin laskiaista pulkkamäessä ja ulkoillen. Pakkasta oli lähes kymmenen astetta mutta auringonpaiste helli niin, että keväältä tuntui jo, kovastikin.

Vaikka viikolla tuli ulkoiltua todella paljon, liikuntaan käytin mitatusti aikaa vain hieman alle kolme tuntia. Juoksukilometrejä kertyi 11,04 ja suksilla taitoin 9,63 kilometriä. Mukavan leppoisa ja mieltä virkistävä viikko joka tapauksessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja