Viikko 13/2019: kevättä ilmassa


Miten upeita kevättalven päiviä saikaan maaliskuun viimeisellä viikolla viettää! Viikko sitten murehdin sitä, että kevät tulee liian aikaisin, mutta tällä viikolla sainkin pieneen päähäni kunnollisen kevätmielen ja iloitsin sekä keveämmistä juoksuvarusteista että lumen alta paljastuneesta asfaltista.

Maanantaina sain aloittaa viikon ihanalla ja leppoisalla pitkiksellä. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että sykemittari antoi oikeita lukemia, joten senkin puolesta fiilis oli mainio. Hyvä aloitus viikolle!
PK2 1:40:00 – 13,42 km. Keskisyke 142, keskivauhti 7:27.

Tiistaina olisi ollut intoa käydä lenkillä, mutta mahdollisuutta ei tarjoutunut: Olin viisivuotiaan kanssa kotona kahdestaan, joten tyydyin vajaan puolen tunnin venyttelyyn. Seuraksi ja ihan lähietäisyydelle sain sekä lapsen että koiran, vaikken pyytänytkään. Taidettiin kaikki nauttia yhteisestä hetkestä.


Keskiviikkona herätyskello oli soimassa luvattoman aikaisin, mutta minäpä heräsin vielä aikaisemmin. Onneksi heräsin, sillä pääsin todistamaan upeaa auringonnousua.

Päivällä ehdin käydä ennen sään harmaantumista ja lumisateen alkamista lenkillä, johon kuului kuusi kolmeminuuttista vetoa kolmen minuutin kävelypalautuksin. Sykemittari ei taaskaan ollut yhteistyökykyinen (väitti viimeisimmän vedon keskisykkeeksi 111), mutta onneksi tuo osaa vielä mitata aikaa, matkaa ja nopeutta. Vedot taittuivat keskinopeuksilla 5:47, 5:34, 5:19, 5:28, 5:28 ja 5:12. Vaihtelevassa maastossa oli vaikea arvioida nopeuksia mutta mukavasti sain vauhtia vielä kiihdytettyä viimeiseen vetoon.
VK 53:20 – 7,25 km.


Torstaina tein vajaan puolen tunnin core-treenin. Aika väsynyt olo oli pitkän työpäivän jälkeen, enkä edes haikaillut lenkille. Enpä olisi päässytkään, sillä vietimme taas Syyspojan ja koiran kanssa laatuaikaa ihan keskenämme.

Vaalimainokset ilmestyivät alkuviikosta katukuvaan. Terve, Paavo ja muut!

Perjantaina olikin sitten sitäkin enemmän intoa juosta. Tein pidemmän vauhtikestävyysharjoituksen, ja verryttelyiden kanssa matkaa kertyi yhteensä 10,36 kilometriä. Nautiskelin lämpimästä vaikkakin tuulisesta kevätpäivästä: ensimmäistä kertaa tänä keväänä tuntui siltä, että pitkähihainen oli liikaa. Ja sepä oli vallan mukava tunne.
VK 50:00 – 7,81 km. Keskivauhti 6:24.

Viikonloppu menikin sitten muissa kuvioissa niin, että yhtä pientä kävelylenkkiä lukuun ottamatta kerrottavaa ei ole. Mutta eipä tuo haittaa: tuntuu, että olen liikkunut ihan mukavasti joka tapauksessa.

Tässä viikon luvut:

  • liikuntaan käytetty aika 4:54:13
  • juoksua yhteensä 31,03 km
  • venyttely 27:30
  • core 25:00
  • kävely 2 km.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja