Viikko 17/2019: kevään merkkejä


Pääsiäismaanantaina aloitin liikuntaviikon käymällä juoksemassa koiran kanssa. Ensimmäistä kertaa koko keväänä juoksin ilman takkia, ja muutenkin oli kevään merkkejä ilmassa häkellyttävän paljon: lokit kirkuivat, perhonen lepatteli vierellä hetken aikaa, huumaava lämpö tuntui niin suloiselta, ettei sitä osaa sanoin kuvailla. Bongasin ensimmäisen leskenlehdenkin, vihdoin.
Juoksin 40-minuuttisen vauhtikestävyysharjoituksen. Verryttelyineen matkaa kertyi 9,01 kilometriä. Hyvällä fiiliksellä juoksu eteni –  varmaan paljolti edellä mainittujen kevätseikkojen ansiosta.
VK 40:00 – 6,39 km. Keskivauhti 6:16.


Tiistaina vedinkin heti maanantain perään toisen VK-treenin. Kilometrin vedot taittuivat keskinopeuksin 6:22, 6:10, 5:59, 5:38 ja 5:40. Pyrin kiihtyvään sarjaan mutta viimeisessä vedossa vauhtia verotti ylämäki, joten en täysin tavoitettani saavuttanut. Kilometrejä lenkillä kertyi yhteensä 8,69.

Keskiviikkona kävin aamutuimaan kevyellä, palauttelevalla ja lyhyellä lenkillä. Aamu olikin yllättävän raikas edellispäivän lämmön jälkeen. Ehkä rapsakka sää toikin oloon mukavaa kepeyttä.
PK 40:45 – 5,1 km. Keskivauhti 7:58.


Torstaina juoksin tähänastisen vuoden pisimmän lenkin. Lenkin aikana sää lämpeni niin, että jossain kohtaa kiskoin takin pois päältä ja juoksin paljain käsivarsin. Mitä ihanuutta talven jälkeen juosta ensimmäistä kertaa ilman pitkähihaista! Matkalla sain ihastella joutsenia ja kuunnella loputonta lintujen sirkutusta. Kyllä: kevät on nyt parhaimmillaan!
Pitkä PK 2:20:00 – 17,81 km. Keskivauhti 7:51.

Perjantai oli todella täysi työpäivä ja aikataulut jatkuivat vielä töistä päästyäkin, joten en edes haaveillut lenkkeilystä.  Lauantaina taas olo oli sen verran väsähtänyt, että pidin toisenkin lepopäivän heti perään.


Sunnuntaina sää viileni mutta aurinko paistoi edelleen. Olosuhteet olivat oikeastaan juoksuun varsin erinomaiset, ja kävinkin kevyellä lenkillä nauttimassa hitaasta menosta ja upeasta valosta.
PK 45:00 – 5,47 km. Keskivauhti 8:13.

Juoksukilometrejä viikolla kertyi yhteensä 46,08 ajassa 5:47:43. Hyvä, monipuolinen ja varsin runsaskilometrinen viikko. Seuraava viikko onkin tarkoitus ottaa hieman kevyemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja