Viikko 20/2019: aika paljon tuli juostua


Kylläpä oli mielialaa kohottava aloitus viikolle, kun juoksin heti maanantaina pitkän lenkin alta pois. Ehkä edellispäivän äitienpäiväherkuttelut aiheuttivat sen, että askel tuntui alusta asti mukavan kepeältä. Kun sää oli liikkumiseen vallan mainio eikä syke pyrkinyt kipuamaan turhan ylös, maistui meno oikein hyvältä. Puolimaratonista jäi puuttumaan puolisen kilometriä, joten usko siihen, että selviän kesäkuun puolikkaalla maaliin, kasvoi kohisten.
PK2 2:20:00 – 20,69 km. Keskivauhti 6:45.

Tiistaina olikin sitten hyvä käydä palauttelevalla, kevyellä lenkillä vetristämässä lihaksia. Ihana auringonpaiste helli, eikä pieni tuulisuus juuri haitannut.
PK1 45:00 – 5,57 km. Keskivauhti 8:03.


Keskiviikkona oli vuorossa vauhtikestävyystreeni. Kilometrin vedot taittuivat keskivauhdeilla 5:57, 5:53, 5:52, 5:50 ja 5:40 ihan suunnitelman mukaan: ajatuksena oli juosta hieman alle kutosen vauhdilla ja kiristää viimeiselle. Ei voi kehua kevyeksi menoa, mutta ehkä maanantain pitkis vähän painoi jaloissa.
VK 1:01:40 – 8,69 km. Keskivauhti 7:05.

Torstaina tein toisen vauhtikestävyystreenin. Tällä kertaa ohjelmassa oli tasavauhtinen 50-minuuttinen, ja aika kivasti sain vauhdin pidettyä koko ajan 6:25-lukemissa. Verryttelyt mukaan luettuna matkaa kertyi tasan kaksitoista kilometriä.
VK 50:00 – 7,78 km. Keskivauhti 6:25.
Lisäksi pyöräilin vajaat kolme kilometriä.


Perjantaina pyöräilin hieman yli kuusi kilometriä mutta muutoin päivä kului nautiskellessa ihanan kesäisestä säästä. Sama meno jatkui viikonloppuna, tosin ilman pyöräilyä: lauantai ja sunnuntai kuluivat ulkoillessa ja pihahommissa, enkä lenkille mielinyt. Alun perin suunnittelin kevyttä kolmevarttista mutta olo oli melko väsynyt ja viikon kilometrimäärä sen verran runsas, että en kokenut tekeväni vääryyksiä, vaikka en lenkille lähtenytkään.

Viikon saldot tässä:

  • Pyöräilyä 9,21 kilometriä.
  • Juoksua 46,95 km.
  • Liikuntaan käytin aikaa 6 tuntia 18 minuuttia.

Seuraavalla viikolla aletaan jo vähitellen himmailla. Puolimaratoniin on aikaa vajaat kolme viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja