Toukokuu 2019


Toukokuuta määritteli paljolti harjoittelu puolimaratonille, joka odottaa viikon kuluttua. Lisäksi toukokuussa sai nauttia Suomen ah, niin vaihtelevasta keväästä ja mielettömän kauniisti heräävästä luonnosta.


Juokseminen sujui kuukauden aikana pääasiassa mainiosti. Noudatin varsin tunnollisesti Juoksijan harjoitusopas -kirjan puolimaratonohjelmaa, vaikka välillä liikunnan sovittaminen aikatauluihin tuotti hieman haasteita.


Liikkumaan ehdin lopulta varsin hyvin, vaikka kuukauden pari viimeistä päivää kuluivat flunssan karkottamiseen. Liikunta-aikaa mittariin kertyi yhteensä 21 tuntia ja 24 minuuttia. Pääasiassa aika kului juoksuun, jos toki yritin (taas kerran) kiinnittää huomiota myös kehonhuoltoon. Aika vaatimattomin tuloksin lopulta.


Juoksukilometrejä kertyi toukokuussa tähänastisen vuoden paras määrä: 150,06 kilometriä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että sain juostua noin paljon ilman suurempia ongelmia. Juokseminen ei missään vaiheessa tuntunut siltä, että olisin hampaat irvessä kerännyt kilometrejä, vaan matka kertyi melko vaivattomasti.

Tyytyväinen olen myös siihen, että sain treenattua aika kivasti eri sykealueilla. Peruskestävyystreenin osuus kaikesta liikunnasta oli suuri, mutta mukaan sain myös vauhdikkaampaa epämukavuusalueen treeniä.


Lauantain puolimaratonia odottelen vaihtelevin tunnelmin. Sääennusteet näyttävät muuttuvan vähän väliä, sama suunta on omilla ajatuksilla. Sää on se mikä on, mutta toivottavasti tunnelma on hyvä ja saan hyvän startin kesäkuuhun Helsingistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja