Viikko 22/2019: juoksua ja juhlatunnelmia


Laskeutuminen kohti puolimaratonia on alkanut. Tällä viikolla otin taas hieman edellisviikkoa kevyemmin ja aloin jännittää kesäkuun kahdeksannen päivän säätä. Lähinnä mietin sitä, kuinka lämpimäksi sää muuttuu. Vaan eipä tuo miettimällä miksikään muutu, sää on mitä on.

Maanantai täyttyi muusta ohjelmasta kuin liikkumisesta mutta tiistaina ehdin pyöräilemään kymmenkunta kilometriä ja tekemään viikon ainoan vauhtikestävyysharjoituksen. Kilometrin vedot taittuivat keskinopeuksin 6:30, 6:05, 6:19 ja 6:00. Mukavan rennolta juokseminen tuntui ja syke pysyi kivasti VK2-alueella. Verryttelyiden ja palautusten kanssa matkaa kertyi yhteensä 7,44 kilometriä.

Lisäväriä lenkkiin toivat omenapuut, joiden väriloistoa ihastelin useaan otteeseen. Tämä vuodenaika tarjoaa kyllä paljon ihasteltavaa!


Keskiviikkoaamuna tein viikon pisimmän lenkin kunnon sateessa. Olipahan raikas sää, loppumatkasta meinasi jo tuntua kylmältä. Alkumatkasta taas syke oli mitä sattui, mutta todennäköisesti heittely johtui siitä, että ranneke oli liian löysällä. Ainakin tilanne normalisoitui sitten, kun käynnistin harjoituksen uudelleen ja kiristin ranneketta. Kaksijakoisen lenkin kokonaismitaksi kertyi 9,98 kilometriä.

Toisin kuin olin suunnitellut, viikon lenkit jäivätkin vain kahteen. Keskiviikkoiltana alkoi lapsi yskiä ja oli poissa hoidosta perjantain. Minua taas alkoi vaivata kurkkukipu, jota yritin hillitä sinkkisuihkeella, josta vaikuttikin olevan apua. Päätin kuitenkin jättää loppuviikolle suunnitellut lenkit tekemättä, etten pilaisi puolimaratonille valmistautumista viime hetkien hötkyilyyn.

Onneksi flunssa ei lopulta kaatanut ja pääsimme lauantaina viettämään suloista juhlapäivää. Esikoisen ylioppilasjuhlista jäi monta mukavaa muistoa, eikä ilman kyyneliäkään tietenkään selvitty.

Juoksukilometrejä viikolla kertyi yhteensä 20,17. Nyt sitten jännitetään lauantain lämpöasteita!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja