Viikko 25/2019: Takaisin juoksemisen makuun


Kun kesäkuun puoliväliä edeltävä viikko meni lähinnä palautuessa puolimaratonilta, oli puoliväliä seuraavalla viikolla meno jo toisenlaista. Maanantaina päätin yrittää härnätä lämmönsietokykyäni pitkällä lenkillä, ja kyllä taas huomasi, miten lämpö nostaa sykettä. Todella hitaasta vauhdista huolimatta syke meinasi koko ajan karata aerobisen kynnyksen yläpuolelle. Mukavaa oli kuitenkin viettää lenkillä peräti kolme tuntia ja nauttia lämmöstä, hitaasta etenemisestä ja hyvästä äänikirjasta.
PK 3:04:45 – 24,08 km. Keskivauhti 7.40.

Tiistaina tein palauttelevan ja vielä edellispäivää hitaamman lenkin. Tavoitteena oli pitää syke PK1-alueella ja siinä onnistuinkin, vaikka lämmintä oli edelleen.
PK1 30:00 – 3,54 km. Keskivauhti 8:27.


Keskiviikkona ohjelmassa oli edelleen peruskestävyysjyystöä. Tällä kertaa reilun tunnin juoksu hieman edellispäivää reippaammin. Jälleen lämpö tuntui kyllä sykettä nostavan.
PK2 1:04:44 – 8,14 km. Keskivauhti 7:56.Torstain, perjantain ja lauantain lepäilin ja keskityin lähinnä juhannuksen viettämiseen. Olipas ihana keskikesän juhla! Vietimme aikaa perheen kesken, söimme hyvin (ja liikaa) ja nautimme leppoisasta, aikatauluttomasta olemisesta. Vähän mietin lauantaille lenkkiä, mutta en sitten raaskinut irrottautua omille reissuilleni.

Sunnuntaina olikin sitten kiva käydä reippaammalla lenkillä sulattelemassa juhannuksen liikoja syömisiä. Ulkolämpötilan laskemisen vaikutuksen sykkeeseen huomasi selvästi: verkat sujuivat hyvin peruskestävyysalueella, ja niiden kanssa matkaa kertyi yhteensä 8,26 kilometriä.
VK 31:14 – 5 km. Keskivauhti 6:15.


Mukavan kesäinen viikko, vaikka lämpimässä juokseminen ei edelleenkään ole minun juttuni. Vaan enpä viitsi valittaa, johan tässä taas päivä alkaa lyhetä ja syksy lähestyä.

Viikon saldo tässä:

  • Juoksua yhteensä 44,02 kilometriä.
  • Juoksuun käytin aikaa 5:35:24.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja