Valon Kymppi 2019


Valon Kymppi Jyväskylässä on ollut osa juoksuvuottani jo vuodesta 2016 lähtien, joten päätin tänäkin vuonna lähteä mukaan. Tiesin, että ennätyskunnossa en olisi, koska takana oli aika vähän juostuja viikkoja, kovin maltillisesti vauhtitreeniä ja kaiken lisäksi jalka-/lonkkavaiva, joka on vasta viimeisen viikon aikana alkanut osoittaa paranemisen merkkejä.

Ennen tapahtumaa mieheni kysyi, meneekö kymppi alle tuntiin. Vastasin, etten todellakaan tiedä. Ennätystoiveita ei siis ennen kisaa ollut, ajatuksena oli vain käydä juoksemassa reipas lenkki kivatunnelmaisessa tapahtumassa ja katsoa, mihin tämänhetkinen kunto riittää.


Tapahtumassa tosiaan oli jälleen kiva tunnelma. Kympin juoksijoita oli noin 700 ja fiilis lähtöä odotellessa vallan mainio. Reitin varrella oli tänäkin vuonna musiikkipisteitä, kannustajia ja valoja. Viimeksi mainittuun oli panostettu vielä edellisvuosia enemmän: ihana ulkotulien reunustama reitti odotti juoksijoita Ylistönmäen tienoilla.

Ensimmäiset viisi kilometriä taitoin ajassa 29.04. Jalat toimivat hyvin eikä jaksamisen suhteen ollut pulmia, mutta kovempaa en kyennyt etenemään. Tavoitteena oli kuitenkin puolivälin jälkeen päästä maaliin alle tunnin kokonaisajassa, eli vauhti piti pitää suurin piirtein samana kuin ensimmäisellä puolikkaalla.


Maaliviivan ylitin ajassa 58:39. Ennätystä ei tosiaan tullut, ei lähellekään, mutta en sitä odottanutkaan. Olen tyytyväinen, että pystyin juoksemaan ja jalat tuntuivat hyviltä. Viimeaikaiseen tekemiseen nähden aika on ihan kelvollinen, ja tunnelma Valon Kympillä oli jälleen kerran sellainen, että kannatti lähteä mukaan. Järjestelyt toimivat mainiosti ja kotimatkalle sain eväskassin, jollaisesta riittää kyllä iloa pidemmäksi aikaa.

Sää oli tänä vuonna juoksemiseen vallan mainio. Jyväsjärven toisella puolella loimottanut kuu toi matkantekoon mukaan vielä lisää hyvää hyvää tunnelmaa.

Kommentit

  1. Kivoihin juoksutapahtumiin kotikulmilla on ilo osallistua, vaikka mitään aikatavoitteita ei olisikaan. Toivottavasti saat jalkavaivat hoidettua kuntoon pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotikulmissa on kyllä puolensa, kun ei mene paljon aikaa matkoihin. :) Kiitos, osteopaatista oli selvästi apua, joten eiköhän tämä tästä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja