Viikko 36/2019: Osteopaattia tapaamassa


Syyskuun alku oli säiden puolesta ihastuttava. Oli hetkiä, jolloin saattoi uskotella itselle, että vielä on kesää jäljellä. Ja niinhän sitä olikin, jos lämpömittaria katsoi. Lämpimät hetket ovat erityisen tärkeitä silloin, kun tietää, että niitä ei enää missään tapauksessa kovin monta voi olla. Syksy tulee, mutta kivalta tuntuu sekin.

Juoksufiilistä ei sen sijaan tällä viikolla oikein löytynyt. Tiistaina kävin parin kilometrin kävelylenkillä ja keskiviikkona tein lyhyehkön peruskestävyyslenkin. Jalat eivät taaskaan tuntuneet hyviltä, ja lenkin jälkeen venyttelin hieman.
PK2 49:51 – 6,25 km. Keskisyke 134, keskivauhti 7:59.


Torstaina kävin polkulenkillä ja nautin raikkaasta ja kosteasta ulkoilmasta. Mitenkään lennokasta meno ei taaskaan ollut, vaan jaloissa painoi.
PK2 1:11:38 – 8,87 km. Keskisyke 138, keskivauhti 8:04.


Perjantaina pääsin sitten vihdoin osteopaatin luokse. Sinnehän hierojani minut ohjasi, kun perinteisestä käsittelystä ei tuntunut olevan apua. Aiemmin en ollut osteopaatilla käynyt, joten en oikein tiennyt mitä odottaa.

Helpottavaa oli se, että vastaanotolla kuulin oireideni olevan aika oppikirjamaisia ja syynkin oireiluun olevan selvä. Kärsin lantion liikkumattomuudesta, joka aiheuttaa sen, että jalat ovat kireät ja tukkoiset eikä palautuminen oikein suju. Lisäksi asentoni on vasemmalle vino, mikä aiheuttaa oireita ja kipuja erityisesti vasemmalle puolelle.

En voi sanoa, että olisin osteopaatin käsittelyn jälkeen ollut heti kuin uusi ihminen, mutta yllättävän ja ilahduttavan paljon tapahtui yhden ainoan käynnin aikana. Asentoni oikeni ja jalat kävivät kevyemmiksi. Käynniltä lähtiessäni tunsin pitkästä aikaa eloa varpaissani ja tajusin, että aika pitkään olin ollut melkoinen pökkelö.


Osteopaatilla käynnin jälkeen kävin iltakävelyllä koiran kanssa. Juoksua ei vielä suositeltu mutta kävelemään sen sijaan kannustettiin.

Sunnuntaina kävin varovaisesti ja tunnustellen lyhyellä lenkillä. Mikä ilo oli huomata, että jalat tuntuivat pitkästä aikaa keveiltä tunnottomien pökkelöiden sijaan!
PK2 32:54 – 4,08 km. Keskisyke 131, keskivauhti 8:03.

Viikon saldo:

  • Juoksua 19,2 km
  • Kävelyä 8,5 km
  • Venyttelyä 25 minuuttia
  • Iloa ja uskoa siihen, että jalat voivat toimia!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja