Asioita, joista pidän

Facebookissa moni on osallistunut haasteeseen, jossa kerrotaan useamman päivän ajan kuvien avulla kivoista asioista. Haasteen sääntöihin kuuluu, että kuvissa ei saa olla ihmisiä eikä eläimiä.
Asioita, joista minä pidän, luettelen tässä.

1. kahvi. Kahvia on pakko saada aamulla mutta mieluusti myös päivän mittaan lisää. En juo kahvia mitään ylettömiä määriä: keskimäärin kaksi kuppia päivässä riittää. Nautin kuitenkin kiireettömistä kahvihetkistä päivän alussa ja jossain keskivaiheilla.


2. sade. Syksyisessä sateessa on jotain rauhoittavaa. Toissakesäinen kuivuus sai säikähtämään, ja sittemmin olen ilolla tervehtinyt sadetta, jota luonto kyllä tarvitsee. Usein lenkillä huomaa, että sade ei tunnukaan ulkona niin kovalta kuin mitä sisätiloihin näyttää. Yleensä sekaan mahtuu kyllä!


3. valo. Syksyn tullen nautin upeista valoista, jotka ilmestyvät pimeyteen. Jyväskylässä Valon kaupunki -tapahtumassa nähtiin tämä jättikokoinen MAN. Aika huikea ilmestys pimeyden keskellä.4. kynttilät. Syksyyn valoa tuovat myös kynttilät, joita tulee taas sytyteltyä. Ne tuovat myös ihanan rauhoittavaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin.


5. vuodenajat. Viime vuosina on vain vahvistunut se ajatus, että kaikki vuodenajat ovat omalla tavallaan upeita. Tänä vuonna syksy on ollut käsittämättömän kaunis, ja vaikken marraskuuta kovin innolla odotakaan, on syksyssä mielestäni paljon hyvää. Niin kuin on myös talvessa, keväässä ja kesässä.


6. kukat. Vuodenajasta riippumatta pidän kukista. Neilikat ovat kestosuosikkini, talvella ilahduttavat tulppaanit ja kesällä nautin siitä, kun omasta pihasta ja luonnosta löytyy kukkaloistoa. Vielä kun löytäisin sisältäni puutarhurin, joka loihtisi pihaan huikean kukkaloiston koko kesäksi.


7. järvet. Olen järvimaisemien lapsi ja pidän suunnattomasti siitä, kun näen edessäni vapaata vettä. Järvissä on jotain vaikuttavaa, mutta vielä vaikuttavampia ovat meret. Vesistöt peilaavat hienosti säätiloja ja muuttuvat alati ilmeeltään niin, että aina niissä riittää ihmeteltävää.


8. Hyvä ruoka. Tarvitseeko sanoa enempää?9. Olut. Uusin oluttuttavuus on japanilainen Asahi. Olipa ilo löytää tätä Super Dryta lähikaupan hyllystä!


10. Kirjat. Luen paljon ja yksi parhaista rentoutumisen keinoista on uppoutuminen hyvään kirjaan.

Listan ulkopuolelle jäi moni kiva asia, mutta tässä eräänlainen lista. Toisena aikana lista voisi näyttää toisenlaiselta, mutta monet seikat ovat myös pysyviä, ajasta riippumatta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja