Viikko 40/2019


Kyllä syksy voi olla hämmentävän upeaa aikaa. Taas on saanut ihailla väriloistoa ja luonnon hehkua. Pakkasöitä oli lokakuun ensimmäisellä viikolla jo useampia ja kerran sai auton päältä siivota lunta, mutta pääasiassa sateet tulivat vetenä. Juoksukelit ovat olleet vallan mainiot, eli ei taaskaan ole olosuhteista ollut liikkuminen kiinni.

Jonkinasteinen aikapula vain vaikutti tällä viikolla juoksemiseeni. Liikunta kertyi paljolti hyötyliikunnasta eli siirtymisistä paikasta toiseen, ja kunnolliselle juoksulenkille ehdin viikon aikana vain kolme kertaa.

Maanantaina kävelin reilut kaksi kilometriä mutta muuhun ei ollut aikaa tai intoa. Tiistaina en sitten liikkunut senkään vertaa, kun pitkä työpäivä söi sekä aikaa että tehoja.


Viikon ensimmäisen lenkin aika oli keskiviikkona. Rauhallinen lenkki osin metsäpolulla tarjosi tarpeellista hermolepoa ja toi hyvää mieltä kosolti.
PK2 1:16:16 – 10,22 km. Keskisyke 132, keskivauhti 7:27.

Illalla kävimme vielä jäähallilla luistelemassa. Eskarilainen on intoa täynnä ja luisteleminen alkaa sujua jo aika mukavasti, kun on kesätauon jälkeen päästy taas harjoittelemaan.

Torstaina hyötyliikuntaa kertyi niin pyöräillen kuin kävellen. Illalla kävin hyvin kevyellä ja hyvin hitaalla lenkillä järvenrantamaisemissa.
PK1 53:15 – 6,25 km. Keskisyke 127m keskivauhti 8:30.


Perjantaina aikaa riitti taas vain kävelysiirtymiin ja venyttelyyn. Päivä ehti iltaan saakka, ennen kuin olin kotona, ja lauantai taas meni synttärikutsuilla ja kyläillessä. Mukavan rentoa!

Sunnuntaina sohva oli jo viedä voiton, mutta komensin itseni koiran kanssa vähän reippaammalle lenkille. Viidensadan metrin vedot taittuivat keskinopeuksin 5:20–5:40. Reippaampi juoksu tuntui hyvältä eivätkä lyhyet vedot vaikuttaneet kuormittavan liikaa.
VK 1:02:35 – 8,7 km. Keskisyke 147, keskinopeus 7:11.

Viikon data tässä:
  • Liikuntaan käytin aikaa yhteensä 6 tuntia 23 minuuttia.
  • Juoksua 25,17 km.
  • Kävelyä 5,67 km.
  • Luistelua 45 minuuttia.
  • Venyttelyä 35 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja