Viikko 42/2019: lomailua


Lokakuun puolivälin otin vastaan kauan odotetulla lomalla Japanissa. Reissussa päällimmäisenä asiana ei ollut juokseminen, mutta askelia kertyi päivittäin viitisentoistatuhatta. Liikuttua siis tuli, jos toki varsin leppoisasti.

Menimme Japaniin edellisviikon keskiviikkona, ja ensimmäiset päivät olivat niin täysiä, että en edes haaveillut juoksulenkistä. Aika pian kävi myös selväksi, että hotellilta en halunnut lähteä ulos lenkille. Lähitienoo oli niin vilkasliikenteinen, etten pitänyt juoksemista lähistöllä parhaana vaihtoehtona.

Maanantaina päätin kuitenkin mennä testaamaan hotellin kuntosalin juoksumattoa. Halusin kokeilla matolla mahdollisimman matalasykkeistä lenkkiä, kun maaston muodot eivät vaikuttaneet etenemiseen. Pääsinkin tavoitteeseeni hyvin.
PK1 55:04 – 6,31 km. Keskisyke 126, keskivauhti 8:43.


Tiistaina kävin uudelleen matolla juoksemassa. Tällä kertaa sisällytin treeniin kiihtyvällä tahdilla neljäminuuttisia vetoja, jotka kulkivat keskivauhdein 7:19, 6:37, 6:11 ja 5:47. Yhteensä matkaa kertyi 7,54 kilometriä. Ilahduttavaa oli se, että vauhdit eivät tuntuneet liian raskailta ja sykkeet pysyivät kohtuullisissa lukemissa koko treenin ajan.


Keskiviikkona vietimme viimeisen lomapäivän leppoisissa tunnelmissa, enkä illalla malttanut enää käydä kuntosalilla. Torstai oli pitkä matkapäivä: heräämisestä vei kaksikymmentä tuntia siihen, että saavuimme kotiin. Lenkille en siis ehtinyt.

Perjantaina karistelin matkapölyjä yltäni kevyellä, palauttelevalla lenkillä. Kyllä suomalainen maalaismaisema lokakuussa on kaunis ruuhkaisen kaupungin jälkeen.
PK1 59:15 – 7,01 km. Keskisyke 126, keskivauhti 8:27.

Viikonloppu menikin sitten lepäillessä. En tiedä, aiheuttiko väsymystä lokakuinen sade vai aikaero – ehkä molemmat – mutta liikkuminen ei vain tuntunut ajatuksena kovin houkuttelevalta. Jospa lepo toisi uuteen viikkoon uutta puhtia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja