Lokakuu 2019


Lokakuussa alkoi vihdoin löytyä juoksuintoa muutaman viikon matalapaineisemman jakson jälkeen. Sääkin suosi, sillä oikein mainioita juoksusäitä oli tarjolla yllinkyllin. Sadettakin saatiin, mutta se ei isommin haitannut – oikeastaan päinvastoin.


Mitään hurjia treenimääriä ei lokakuussakaan kertynyt. Parin viikon aikana ehdin liikkumaan vain kolmisen tuntia viikossa, mikä selittyy osin työkiireillä ja osin lomamatkalla. Japanissa en halunnut potea huonoa omaatuntoa liikkumattomuuden vuoksi vaan kävin vain pari kertaa juoksemassa hotellin juoksumatolla. Liikettä kyllä kertyi paljonkin, kun kiertelimme katsomassa nähtävyyksiä, mutta liikuntadataa reissussa kertyi vähänlaisesti. Kotiin tultua taas painoi aikaeroväsymys sen verran, että en pakottanut itseäni liikkeelle.


Ehkä pari vähäkilometristä viikkoa ja ihana loma vaikuttivat siihen, että juokseminen alkoi tuntua taas entiseen tapaan mukavalta. Vähän väsyneet ajatukset väistyivät, ja nyt suunnittelen taas vanhalla innolla sitä, miten, missä ja milloin liikun.


Juoksukilometrejä kertyi lokakuussa yhteensä 112,47. Lukema on ihan kelvollinen, kun huomioi sen, että pari viikkoa meni lähinnä rallatellessa.

Liikuntaan käytin aikaa yhteensä vuorokauden verran. Sekin on ihan kelvollinen lopputulos.


Pyöräilyä kertyi lokakuussa 9,22 kilometriä ja kävelyä 14,88 kilometriä. Luistelu on perheen uusi yhteinen harrastus, ja sen parissa vietin reilut kaksi tuntia. Venyttelyyn ja joogaan käytin yhteensä noin 2,5 tuntia.

Viimeksi mainittu ei edelleenkään ole ykkösenä liikuntalistallani, mutta olen oppinut ajattelemaan, että venytellä voi pieniä hetkiä melkein missä tahansa. Yhden kymmenminuuttisen saa helposti napattua sieltä ja toisen täältä, kun vain päättää venytellä. Tässä minulla tietysti on vielä opettelemista, ei tuo kahden ja puolen tunnin kertymä mikään huikea saavutus tietenkään ole.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti marraskuuta. Vuoden pimein aika on käsillä, ja sitä yritän taltuttaa kausivaloilla niin sisällä kuin ulkona. Jotain viehkoa tässäkin ajassa on.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja