Marraskuu 2019


Marraskuu jätti jälkeensä sekä tyytyväisyyttä että harmitusta. Tuntui, että liikkuminen oli varsinaista aaltoliikettä: juuri, kun homma alkoi sujua, iskeytyi eteen jokin ongelma. Milloin lensin rähmälleni ja satutin jalkojani, milloin iskivät oudot vatsavaivat tai viiltävä niskakipu, milloin taas unettomuus vaivasi niin, että juokseminen olisi siinä tilassa ollut ihmisrääkkäystä. Varsinaista vuoristorataa siis, mutta onneksi tuli myös liikuttua eikä vain voivoteltua.


Säiden suhteen kuukausi tarjosi kyllä melkein kaikkea, mitä marraskuussa voi eteen tulla. Oli ihania pakkaspäiviä, yllättäviä lumipyryjä, raskaita räntäsateita ja harmaita sadepäiviä. Välillä sai lenkille varustautua nastalenkkareilla, toisena päivänä odottivat sulat tiet ja muutama plusaste. Monenmoista siis oli tarjolla ulkoilijalle.


Marraskuusta muotoutui varsin onnistunut peruskestävyyskuukausi. Kun kokonaisharjoitteluaika oli 23 tuntia ja 14 minuuttia, vietin pk-alueella tai sen alapuolella noin 22 tuntia. Toisaalta aivan kirkasta totuutta nuo lukemat eivät kerro, sillä esimerkiksi vetotreeneissä Polar Vantage M reagoi ajoittain kovin hitaasti ja joskus mittari unohtui aerobisen kynnyksen alapuolelle, vaikka tuntuma oli selvästi kovempi.


Juoksua marraskuussa kertyi yhteensä 108,05 kilometriä. Siihen nähden, että vaivoja riitti ja yhdellä viikolla sain kasaan hädin tuskin kymmenen kilometriä, on määrä ihan kelvollinen.

Kävelykilometrejä kertyi 31,99. Siihenkin olen tyytyväinen: olen tietoisesti pyrkinyt liikkumaan paikasta toiseen autoilun sijaan kävellen aina, kun mahdollista. Hyötyliikunta on mainio tapa kerryttää kilometrejä, kun muuten olen kovin huono lähtemään "vain" kävelylenkille.


Venyttelyä ja joogaa kertyi mittariin yhteensä 2 tuntia ja 49 minuuttia. Missään huikeissa määrissä ei mennä edelleenkään, mutta suunta on oikea – nyt kehonhuoltoa kertyi vähän enemmän kuin edelliskuussa. Uusi innoittaja on Keep Yoga -app, joka ystävällisesti muistuttelee ajoittain, että nyt olisi joogahetken aika.

Näillä ajatuksilla kohti joulukuuta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta