Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

Voihan passiivinen perjantai!
Pakko kai se on tunnustaa, että Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta ja minusta ei ystäviä tule. Parin, kolmen kuukauden käyttökokemus on aiheuttanut sen verran turhautumista ja ärsyyntymistä, että ehkä teidemme on aika erota.

Suurin ongelma aktiivisuusrannekkeessa on se, että hän ei vaikuta tunnistavan todellista aktiivisuuttani ollenkaan luotettavasti. Hyvin usein ranneke tulkitsee minun istuvan, vaikka todellisuudessa seison. On melkoisen ärsyttävää saada Loopilta kehotus nousta jaloittelemaan siinä vaiheessa, kun olen seisonut ja jopa liikuskellut toista tuntia. Oheinen kuva marraskuulta on hyvä esimerkki: Töissä pystyn pääsääntöisesti päättämään, istunko vai seisonko, ja yleensä vältän istumista. Marraskuisena perjantaina Loop tulkitsi minun istuvan kahteen kertaan liian pitkään ja mätkäisi passiivisuusleiman, vaikka todellisuudessa työtuolillani istui vain minun laukkuni.

Tänään olin jouluostoksilla kello 10-12 ja mitä sanoo Polar Loop? Hänen mielestään olen shoppailun lomassa istuskellut vähän väliä.

Kello 10-12 ehdin Loopin mielestä jouluostoksilla
istuskelemaankin.
Tämä on varmaan kysymys, jolla osoitan oman tyhmyyteni, mutta kysyn silti: mitä virkaa on aktiivisuusmittarilla, joka ei todellista aktiivisuutta mittaa?

Alkuun ihmettelin, miksen saa päivittäistä aktiivisuustavoitettani täyteen oikeastaan mitenkään, ellen käy lenkillä. On kuitenkin päiviä, jolloin olen jaloillani niin, että illalla jalat ovat tulessa - ja Loop on sitä mieltä, että en ole ollut ollenkaan aktiivinen vaan istuskellut puolet vuorokaudesta.

Loopin kaveriksi voi hankkia sykevyön, minkä teinkin saadakseni kuvaa syketasoistani lenkkeillessäni. Sykevyö on aika ehdoton, jos haluaa aktiivisuustavoitetta täyttää esimerkiksi kuntosaliharjoittelulla. Saliharjoittelua mittari ei nimittäin juuri ymmärrä, ellei sykevyö hänelle kerro, että jotain tapahtuu.

No, aivan ongelmitta ei sykevyön käyttökään ole sujunut. Oheinen kuva sykkeistä kertonee enemmän kuin tuhat sanaa, joten ei siitä sen enempää.Polar Flow -sovelluksesta voi lukea, miten päivä ja harjoitus ovat sujuneet. Kovin vakuuttavana en pidä tätäkään, sillä Flow antaa varsin vaihtelevaa palautetta siitä, millaisia harjoituksia esimerkiksi lenkkini ovat olleet. Vai onko niin, että olen itse väärässä, kun oletan, että keskisykkeellä 145 ja maksimisykkeellä 197 harjoitus on jotain muuta kuin keskitehoinen?

Rannekkeen ja Flow'n synkronointi puolestaan vie välillä hermoja ja veisi varmaan myös tupakkaa, jos moista pahetta harrastaisin. Flow nimittäin ilmoittaa pokkana synkronoinnin olevan valmis, vaikka näytölle ei ole ilmaantunut yhtään mitään.

Polar Loopin akun kestokaan ei ole onnistunut vakuuttamaan. Lupaus viiden päivän kestosta pitänee paikkansa, jos mittaria ei juuri käytä bluetooth-yhteydellä tai sykevyön kanssa. Aktiivisempi käyttö syökin akkua jo sitten paljon nopeammin. Maanantaina iltapäivällä Flow ilmoitti jo, että Loopin akku on vähissä, vaikka olin ottanut laitteen latauksesta samana aamuna.

Polar Loopista on ilmestynyt uusia versioita, mutta en tiedä, ovatko ne tämän parempia. Enkä itse asiassa ole kovin innostunut niitä testaamaankaan, vaan harkitsen jonkun toimivamman ja juoksemista paremmin palvelevan laitteen hankintaa. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan!

Kommentit

 1. Kiitos Jonna kun testasit puolestani. Harmillista, ettei aktiivisuusranneke toimi kuten lupaa. En enää ihmettele miksi isäni jätti jo alkuvaikeuksien jälkeen rannekkeen laatikon pohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :) Olen kyllä ollut pettynyt mittariin, joka ei selvästikään mittaa aktiivisuutta oikein.

   Poista
  2. Mulla on ollut käytössä Garmin Forerunner 610 muutaman vuoden. Olen ollut tosi tyytyväinen siihen. Ainoastaan gps:n hidas haku lenkille lähtiessä keljuttaa. Otan ne satelliittipaikannukseen tulautuvat minuutit alkulämmittelyn kannalta. Varmaan uusissa malleissa homma toimii paremmin?!

   Poista
  3. Toivottavasti uudet mallit ovat parempia! Eilen viimeksi ärsyynnyin, kun kävin taaperon kanssa ulkoilemassa. Yli puolen tunnin lenkin jälkeen Loop väitti, että olin kävellyt vain kaksi minuuttia. :( Ilmeisesti virhetulkinnoista johtui siitä, että työnsin lasta rattaissa ja käteni olivat aika liikkumatta. Mutta aktiivisuuden mittaus epäonnistui joka tapauksesa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja