Karkkilakko!

Nyt ovat herkut hetken pannassa.
Ihan kauhistuttaa ajatella, millaiset määrät herkkuja on tullut sisuksiin sullottua joulu-tammikuun aikana. Annen innoittamana aloin hautoa ajatusta jonkinlaisesta herkkulakosta, jonka nyt siis julistan alkaneeksi. Toivon, että tämä asian julkistaminen lisää motivaatiotani.

Virallinen aloituspäivä on viime maanantai 8.2., sillä sunnuntain jälkeen en ole herkutellut. Tarkoitus on lakkoilla aina pääsiäiseen saakka, eli lähes seitsemän viikkoa.

Miksi herkkulakkoon? En pidä siitä olosta, joka minulle liiallisesta sokerin mättämisestä tulee. Helposti herkuttelu menee överiksi, ja viime viikkoina on niin päässyt käymään. Eikä tietenkään haittaa, jos olo lakkoilun myötä kevenee.

Millainen herkkulakko? Kiellän itseltäni karkit ja sipsit. Niitä on tullut syötyä aivan liikaa, vaikka en itse niitä juuri kaupasta kotiin kannakaan. Mieheni kuitenkin ostaa mielellään molempia, ja minun on ollut vaikea hillitä sormiani, jotka salamannopeasti kiitävät kohti napostelemisia. Yritän löytää tilalle jotain terveellistä, korvaavaa syötävää, kun mieheni herkuttelee.

Sellaisen lievityksen herkkulakkoon itselleni annan, että pullaa saan syödä satunnaisesti, jos sitä eteen sattuu. Joskus (harvoin) työpaikalla on jotain kahvileipätarjoilua, enkä aio siitä kieltäytyä jatkossakaan, koska leivonnaiset eivät ole kohdallani mikään valtava ongelma ja koska jotain varaa pitää jättää, jos kova makeannälkä yllättää.

Näillä eväillä siis kohti kevättä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta