Helmikuun valintoja ja kuvatunnelmia

Kuukauden kylmimmällä lenkillä auringonnousu.
Helmikuu on kääntynyt maaliskuuksi, ja jälleen on hyvä aika vilkaista taaksepäin: millainen kuukausi onkaan takana? Talvisesta ajanjaksosta muodostuikin lopulta varsin mukava! Työkiireistä ja jonkinlaisesta stressistäkin huolimatta tulin juosseeksi lopulta 101 kilometriä - selvästi enemmän kuin tammikuussa ja myöskin enemmän kuin joulukuussa. Kyseessä taitaa olla juoksu-urani toinen kerta, kun kuukauden kilometrimäärä on kolmenumeroinen luku. Hyvältä alkaa siis näyttää!

Tässä muutamia kuukauden valintoja:
 • Mieltä ylentävin lenkki osui sunnuntaille 7.2., kun juoksin pitkästä aikaa yli kymmenen kilometriä. Siitä tuli hyvä fiilis ja uskoa omaan jaksamiseen!
 • Ystävänpäivänä 14.2. juoksin kauneimmassa maisemassa. Pieni lumisade, kaikkialla valkoista - niin talvista kuin olla voi!
 • Seuraavana päivänä, maanantaina 15.2., oli vuorossa liukkain lenkki, jonka aikana meinasin lentää nurin kerran, jos toisenkin. Vasta hankitut nastalenkkarit jätin tyhmyyksissäni kotiin, ja meinasi käydä huonosti.
 • Perjantaina 19.2. päästelin höyryjä rankimmalla lenkillä: tonnin vedot veivät mehut mutta toivat hyvän fiiliksen.
 • Sunnuntaina 21.2. juoksin kuukauden raskaimman lenkin, johon lisävastusta toivat sääolosuhteet. Auraamattomat tiet ja lumi tekivät pitkästä lenkistä vaativan.
 • Lyhyin lenkki taittui keskiviikkona 24.2., kun juoksin vaivaiset kaksi kilometriä. Aikatauluyllätykset aiheuttivat sen, että en ehtinyt suunnittelemalleni pidemmälle lenkille, mutta ajattelin, että pienikin juoksu on parempi kuin ei mitään. Sama lenkki oli myös kuukauden nopein keskivauhdilla 6:02.
 • Hitain lenkki oli 11.2., kun juoksin 6,03 kilometriä ajassa 47:50. Kilometrivauhdiksi tuli siten  7:55.
 • Pisin lenkki tuli juostua sunnuntaina 28.2., mittariin kertyi 15,6 kilometriä - tähänastisen elämäni pisin lenkki siis, sekä ajassa että matkassa mitattuna. Näitä "ennätyksiä" toivon rikkovani alkaneen vuoden aikana vielä muutamaan kertaan.
Ikävän alkuvuoden jälkeen on ollut mukavaa huomata, miten juoksemisen ilo on taas löytynyt. Tästä on hyvä jatkaa kohti lisääntyvää valoa ja kevättä.

Tässä vielä kuvasatoa helmikuulta:

Kommentit

 1. Kivoja kuvia, erityisesti tuo missä puut kurkottelevat mustan veden päälle.

  Ja onnea matka-enkasta! Sanovat, että kun jaksaa juosta 15 km, jaksaa juosta myös puolimaratonin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun suosikki on myös tuo mainitsemasi kuva. :) Kuvissakin näkyy se, että auringonpaisteesta ei ole meillä päin juuri päästy nauttimaan. Kovin on ollut harmaata ja pilvistä.

   Kiitos! Puolimaratontavoite alkaa tuntua koko ajan enemmän mahdolliselta, tosin vielä en uskaltaisi niin pitkälle matkalle startata. Pikku hiljaa...

   Poista
 2. Hienoa! Todella kiva kuulla että juoksuaurinko jo pilkahtelee :) Olen kuullut tuon saman kuin Anne, että pari 15-kilometristä riittää siihen että puolikas menee läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on epävarma olo puolikkaan suhteen, mutta kyllähän tuo 15 kilometriä lisäsi hieman itseluottamusta. Auringon pilkahduksia on siis näkyvissä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta