Maaliskuun valintoja


Ihana ilta torstaina 3.3.
Maaliskuun juoksemista on leimannut suurelta osin jonkinlainen tappiomieliala ja väsymys. Jostain syystä keskisykkeet alkoivat nousta turhan korkeiksi, ja muutama lenkki kuluikin lähinnä ärsyyntyessä ja osin kävellessä, kun syke ei vain meinannut millään pysyä peruskestävyysalueella. Onneksi valoakin alkoi tunnelin päässä viimein näkyä.

Ärsyyntymisen keskellä on piristänyt ja ilahduttanut juoksukoulu, joka saa jatkoa huhtikuussa. Tähän saakka on keskitytty lähinnä kehonhuoltoon ja voimaharjoitteluun, mikä on ollut todella tarpeellista.

Iso osa maaliskuusta tuli pidettyä karkkilakkoa, mikä oli ilahduttava kokemus: huomasin, että minulta sittenkin löytyy itsekuria, vaikka muuta olin ajatellut.

Tässä maaliskuun valintoja:

Ihana iltalenkki osui torstaille 3.3. Syke pysyi mukavan alhaalla, aurinko laski, meno oli leppoisaa.
Pisin lenkki taittui sunnuntaina 6.3., kun juoksin 12 kilometriä. Se olikin sitten ainoa kerta, kun juoksin maaliskuussa yli kymmenen kilometriä.
Turhauttavin lenkki koitti maanantaina 7.3. Keskisyke oli 128 ja maksimiksi mittari väitti jopa 225, vaikka lähinnä kävelin. Nyt myöhemmin ajatellen vika taisi lopulta olla siinä, että sykevyö oli liian löysällä ja siksi lukemat olivat niin kummallisia.
Vähiten kilometrejä kertyi tiistaina 8.3., kun kiireiltäni ehdin pinkaisemaan vain kolmen kilometrin verran.
Vauhdikkaimman lenkin juoksin torstaina 10.3. Puolen tunnin juoksun keskinopeus oli 5:53.
Hitaimmin etenin puolestaan tiistaina 22.3., kun keskinopeudeksi muodostui 8:41. Tosin tuo turhauttavin lenkki sujui vielä hitaammin, mutta koska siihen sisältyi niin paljon kävelyä, en huomioi sitä tilastossani lainkaan. :)
Mukavinta oli lauantain 26.3. intervallitreeniä tehdessä. Kilometrejä kertyi aivan huomaamatta ja tuntui kivalta, kun ei tarvinnut huolehtia siitä, pysyvätkö sykkeet matalalla vai eivät.
Keväisin tunnelma oli sunnuntaina 27.3. Sää oli leppeä, tuuli kävi vienosti etelän suunnalta ja aurinko paistoi. Tunnin lenkkiin sisältyi niin kävelyä kuin juoksua, mieli lepäsi ja aurinko hymyili.
Toivo heräsi tiistaina 29.3., kun syke pysyikin maltillisissa lukemissa kitkeristä ennakko-odotuksistani huolimatta.
Eniten tuli juostua viikolla 12, kun kilometrejä kertyi yhteensä 30. Muina viikkoina en sitten päässytkään lähellekään tuota lukemaa.

Maaliskuu oli treenejä ajatellen ehdottomasti tähänastisen vuoden monipuolisin kuukausi. Juoksukoulun ansiosta olen vihdoin saanut juoksemisen oheen lihasharjoitusta, ja talvilomalla tuli lisäksi luisteltua pariin kertaan.

Kilometrejä maaliskuussa kertyi yhteensä aika tarkkaan tasan sata, pikkuisen päälle. Tämä on toinen kuukausi peräkkäin, kun matkaa on koossa kolminumeroinen luku.

Turhauttavin (ja varmaan myös harmain) lenkki maanantaina 7.3.
Kuukauden lyhyimmällä lenkillä paistoi aurinko.

Veneet taitavat jo odottaa kesää.

Keväistä tunnelmaa sunnuntaina 27.3.
Kuukauden viimeisen tiistain valoa ja toivoa.
Maaliskuun viimeisenä päivänä.

Kommentit

  1. Tosi kiva idea tuo kuukauden valinnat :) Kovin on monenlaista lenkkiä ja tunnelmaa mahtunut maaliskuuhun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kautta huomaa itsekin, että monenlaista tunnelmaa on kuukauteen mahtunut. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja