Huhtikuun valintoja

Kuukauden ensimmäinen lenkki aprillipäivänä.
Huhtikuu tuli päätökseensä eilen, ja minun kohdallani päätökseensä tuli kolmas peräkkäinen kuukausi, kun sain kokoon sata kilometriä. Ihan hirveästi ei sadan päälle kilometrejä tullut, sillä kokonaismatkaksi muotoutui 102,7, mutta hyvä näinkin.

Kuukaudesta jäi mieleen jonkin sortin monipuolisuus - minun mittapuuni mukaan - sillä kuukauteen mahtui juoksun lisäksi niin voima- ja liikkuvuusharjoituksia kuin laskettelua ja jopa hiihtoakin. Talven ainoa laturetki tuli tehtyä Lapissa, ja siitä jäi hyvä mieli, jonka toivon siivittävän menoa laduilla ensi talvena.

Mutta nyt on (onneksi) aika jättää ajatukset lumesta taakse ja suunnata kohti lisääntyvän vehreyden ja valon aikaa! Edelleen minun on syytä ryhdistäytyä kehonhuollossa ja voimaharjoittelussa, ne kun tuppaavat jatkuvasti jäämään sivuun. Onkin hyvä, että olen saanut juoksukoulusta ohjeita venytyksiin, jotka on kätevä tehdä lenkin loppupuolella. Toki niiden lisäksi pitäisi tehdä muutakin, erityisesti voimatreeniä, jonka suhteen olen luvattoman laiska.

Tässä vielä huhtikuun valintoja ensin sanoin ja sitten kuvin:

Hitain lenkki tuli juostua maanantaina 11.4., kun hieman yli tunnin hölkän keskivauhdiksi jäi 8:40. Tarkoituksenani olikin himmailla ja palautella viikonlopun juoksukoulurupeaman jälkeen, joten lenkki onnistui hyvin.
Kestoltaan pisimmän lenkin eli tunnin ja kymmenen minuuttia juoksin torstaina 14.4. Huhtikuussa jäivätkin pidemmät lenkit sivuun, kun keskityin matalasykkeisiin lenkkeihin ja niiden ohella intervalleihin.
Intervalleista tasaisimmin kiihtyvä onnistui perjantaina 15.4. Viisi intervallia taittuivat keskivauhdilla 6:00 - 5:58 - 5:48 - 5:38 - 5:28.
Keskivauhdiltaan nopein pk-lenkki osui perjantaille 22.4. Vajaan tunnin hölkän keskivauhdiksi muotoutui 7:58, ja sykkeet pysyivät maltillisina. Vauhtini ovat tällä hetkellä siis hyvin hitaita, mutta sitä olenkin tavoitellut saadakseni sykkeitä vähitellen pysymään paremmin alhaalla.
Kuukauden pisin lenkki oli juuri ja juuri kaksinumeroinen, eli aika tasan tarkkaan 10 kilometriä taivalsin intervallitreenin merkeissä maanantaina 25.4. Tuo sama intervalliharjoitus oli myös kuukauden nopein keskivauhdilla tarkasteltuna (6:58).
Matalasykkeisin pk-lenkki taittui keskiviikkona 27.4. Kolmen vartin lenkin keskisyke oli 125, maksimi 137. Olin oikein tyytyväinen sykelukemiin.
Keväisin lenkki oli samalla kuukauden viimeinen. Perjantaina 29.4. tein kävely-hölkkäyhdistelmän upeassa auringonpaisteessa ja nautiskelin täysin siemauksin keväästä, joka on viime päivinä edennyt harppauksittain.
Sunnuntaina 3.4. huomasin ihmetellä,
miten lumi oli metsästäkin vähentynyt.
Ja mikä kaunis auringonvalo!
6.4. venyttelyä sateisen lenkin päätteeksi.
Mihinkäs nyt tullaan?
Yhtäkkiä keskellä talvea. Pyhätunturilla 20.4.
Ihana kevätaurinko 21.4.
Varma kevään merkki: kuvia asfaltissa.
Tuulinen mutta kaunis päivä, maanantai 25.4.
Kevätsadepäivä 27.4.
Kaupunkimaisemaa.
Kevättunnelmaa kuukauden viimeisellä lenkillä.
Toukokuussa toivon pysyväni kolmenumeroisen kokonaiskilometrimäärän ketjussa. Juoksukoulu jatkuu, eräs pieni juoksutapahtuma on edessä, kevät etenee ja lenkkipolut kutsuvat. Näillä eväillä jatketaan kevään merkkien bongailua juoksun lomassa.

Kaunista toukokuuta!

Kommentit

 1. Taisin sanoa jo kuukausi sitten ja sanon taas, että tosi kiva lukea näitä kuukauden pisin/matalasykkeisin/keväisin jne lenkkejä :) Hyvinhän ne kilometrit karttui myös huhtikuussa. Nyt kai alkaa lämmetä, jospa pian tarkenisi t-paidassa ja paljain säärin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lenkkeilyasuuni kuului pitkien trikoiden lisäksi hihatonta paita ja ohut takki, silti meinasi tulla kuuma. Mahtavaa, kun säät lämpenevät!

   Poista
 2. Ihana kooste huhtikuusta! Näistä kuvistakin voi huomata, että kevät eteni huristen jo kesäntuntuun! :) Keveitä juoksuaskelia ja aurinkoista mieltä lenkkipoluille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! On hurjaa, miten vauhdilla kevät (ja melkein jo kesä) on saapunut. Kiitos samoin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta