Kesätunnelmissa yli kymppi

Rantamaisemissa mieli on kepeä.
Pitkästä aikaa tuli juostua yli kymmenen kilometrin lenkki. Lähes kaksi kuukautta on edellisestä kerrasta, olen siis laiminlyönyt pitkät lenkit oikein kunnolla. Huhtikuussa keskityin lähinnä vahtimaan sykkeitäni ja tekemään pk-treeniä, vaikka tietenkin olisi pitänyt juosta myös pidempää matkaa. Onneksi tilanne tänään korjaantui edes hieman.

Todella lämpimässä ja kauniissa kesäisessä säässä tuli taivallettua 12,5 kilometriä. Aikaa koitokseen kului lähestulkoon puolitoista tuntia, keskivauhti oli 6:58 ja keskisyke 159. Sykkeisiin nähden vauhtia oli varmasti liikaa, mutta jo ennen lähtöä ajattelin, että olen sen verran paljon sykkeitä vahtinut ja vauhtia himmaillut, että välillä on aika mennä vain fiiliksen mukaan.

Ja hyvältä tuntuikin juosta pidempi matka. Tosin loppumatkasta alkoi tuntua, että energia ei oikein riitä, en ollut syönyt riittävästi. En myöskään tajunnut ottaa vesipulloa mukaan. Ulkona oli niin lämmin, että sain huoletta juosta hihattomassa topissa, ja juoma olisi kyllä ollut matkan varrella tarpeen.

Yritän nyt vähitellen palauttaa pidempiä lenkkejä juoksuohjelmaani. Toinen tavoitteeni on, että yritän juosta myös pidempää matkaa matalammilla sykkeillä. Kun askelia on edessä paljon, meinaa vauhti nousta väkisin, niin kuin johonkin olisi kova kiire.
Rantaraittia.
Kevään - tai kesän - merkki: suihkulähde Jyväsjärvellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta