Toukokuun valintoja

Toukokuun alussa.
Oho, on taas kuukausikoosteen aika. Toukokuu on taakse jäänyttä elämää, on kesän aika.

Toukokuuta on leimannut flunssa. Taannoinen Barcelonan-matka oli rentouttava ja onnistunut, mutta valitettavan flunssainen. Lomareissuun sisältyi pakkotauko juoksusta, mutta käveltyä kyllä tuli useita kymmeniä kilometrejä muutaman päivän aikana.

Valitettavasti olen joutunut huomaamaan, että en ole vieläkään oikein kunnossa. Kurkku on ajoittain yhä kipeä, mutta siitä huolimatta olen käynyt lenkillä matkan jälkeen. En tiedä, onko se kovin viisasta, mutta ei hermo kestä sitäkään, että olen viikkokausia juoksematta.

Onneksi toukokuu ei kuitenkaan ollut vain sairastamista, vaan kuukauteen mahtui monenlaisia huippuhetkiä ja kohokohtia. Flunssasta huolimatta sadan kilometrin ylitysten sarja onneksi jatkui: kilometrejä kertyi toukokuussa 102 ja pikkuisen päälle.

Tässä toukokuun valintojani:
 • Toukokuun aloitti pisin pk-lenkki: 9 kilometriä tuli juostua keskisykkeellä 128.
 • Pisimmän lenkin juoksin sekä ajassa että matkassa mitattuna keskiviikkona 25.5. Tuolloin taittui ihanan leppoisassa säässä 15 kilometriä, aikaa kului lähes kaksi tuntia.
 • Hitainta menoa oli ohjelmassa äitienpäivänä 8.5. Upeasta auringonpaisteesta ja lämmöstä huolimatta askel painoi, ja keskivauhti oli surkea 9:03, kun välillä piti kävellä, jotta sykkeet pysyivät matalina. Varmaan tuo sunnuntai uumoili jo flunssaa, joka iski toden teolla seuraavalla viikolla.
 • Vauhdikkaimmin matka taittui maanantaina 2.5. Alkulämmittelyn jälkeen 30 minuutin vauhtiosuus taittui keskinopeudella 5:46. Se on minulle jo kova vauhti.
 • Barcelonan-matkan jälkeen koitti ilahduttavin juoksu, kun syke pysyi yllättävän helposti alhaalla. Pakkolepo teki varmaan hyvää, mutta hieman liian varhain ilakoin muutoin, kun kuvittelin taudin voittaneeni. Puolen tunnin lenkin keskisyke oli 126.
 • Kympin tai hieman pidempiä lenkkejä juoksin toukokuussa yhteensä neljä, mikä on huomattava parannus huhtikuuhun. Tasan kymmenen kilometriä paukahti mittariin kaksi kertaa, lisäksi tuon aiemmin mainitsemani viidentoista kilometrin lisäksi juoksin kerran 12,5 kilometriä.
 • Vaihtelua treeneihin toi juoksukoulu, jonka ansiosta tuli tehtyä tehokkaita intervalleja keväisessä maastossa. Myös lihaskuntoa tuli parannettua juoksukoulussa, muuten petinkin siinä suhteessa lupaukseni: ei tullut lihaksia juuri harjoitettua.
 • Kuukauden huipentuma on ehdottomasti viime lauantaina juostu Likkojen lenkki. Hieman yli kahdeksan kilometriä taittui todella mukavan tuntuisesti, ja into lähteä muihinkin juoksutapahtumiin kasvoi. Olen jo kalenteria katsellut sillä silmällä.
Ja lopuksi vielä kuvatunnelmia toukokuulta:

Illan hämyä.
Pitkästä aikaa yli kymmenen kilometriä keskiviikkona 4.5.
Äitienpäivänä valoa ja lämpöä.
Maanantaina 9.5. kesäisiä tunnelmia.
Perjantaina 20.5., kesätunnelmaa.
Perjantaina 20.5.
Juoksukoulussa tutuksi tulleet portaat.
Heleää kesää!
Aiemmat koosteet:

Kommentit

 1. 102 kilometriä on mielestäni hyvä saavutus, kun ottaa huomioon flunssan ja reissutauon. Ihanan kesäisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä. Mihin lukemiin olisinkaan päässyt ilman taukoja...
   On kesäisempää kuin huhtikuussa, se on varmaa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta

XXL, ärtymyksen nostattaja