Piti juosta seitsemän kilometriä, mutta...

Syyskuun sininen taivas.
Niin: tänään piti juosta seitsemän kilometriä, mutta kuinkas sitten kävikään. Lenkin jälkeen kirjasin erilliseen tiedostoon muistiin juoksun dataa, ja vasta kirjaamisen jälkeen välähti lamppu pään päällä. Tarkistin juoksukellosta ja muistiinpanoistani, ja kyllä: seitsemän kilometrin sijaan juoksinkin vahingossa kympin. Huonot yöunet ovat viime aikoina aiheuttaneet monenlaisia unohduksia, mutta tällaista en sentään osannut odottaa.

Tuntuu aika koomiselta, että tuollainen vahinko voi sattua. Vuosi sitten moinen ei takuulla olisi ollut mahdollista, sillä kymmenen kilometrin juoksu tuntui vielä etäiseltä unelmalta. Ja nyt se meni vahingossa.

Mitäs päivän data lenkistä sitten kertookaan? Kymmenen kilometriä taittui aikaan 1:02:31, eli noin puolitoista minuuttia heikommalla ajalla kuin kisasuoritukseni heinäkuussa. Ei tuntunut pahalta, itse asiassa vauhtia piti vähän jarrutellakin, kun tarkoitus oli juosta yli kuuden minuutin keskivauhtia. (Koko lenkin keskivauhti oli 6:15.)

Vahinkokympin jälkeen tuntuu siltä, että tunnin alituksen pitäisi reilun viikon kuluttua onnistua, ellei kummallisia mutkia tule matkaan. Vahingossa tulin siis hieman kohottaneeksi itsetuntoani samalla, kun juoksin muutaman kilometrin ylimääräistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta