Ja se on siinä: marrasputki päättyi!

Maanantaiaamu, pakkasaamu.
Juoksua 26 minuuttia.
Marrasputki on päättynyt - katkeamattomana. Viimeisen lenkin juoksin tänään, ja vaikken etukäteen olisi uskonutkaan, onnistuin todellakin juoksemaan marraskuun jokaisena päivänä vähintään 25 minuuttia. *rumpujen pärinää*

Aika monena päivänä lenkki kesti tuon säädetyn 25 minuuttia tai jokusen minuutin yli. Mutta aika monena päivänä juoksin pidempäänkin, ja lopputuloksena sain kokoon kaikkien aikojen ennätyskilometrimäärän kuukautta kohden: 164.5 kilometriä.
Tiistaina pakkasta ja aurinkoa.
Juoksua 1 tunti 20 minuuttia.
Monenlaista kuukauteen mahtui. Oli sulaa maata, vetistä baanaa, kuivaa polkua, rapaista metsätietä, lumista väylää ja jäistä asfalttitietä. Oli auringonpaistetta, vesisadetta, yleistä harmautta, valoa, lämpöasteita ja pakkasta. En ehkä koskaan aiemmin ole ollut marraskuussa niin aistit avoinna ulkoilman suhteen kuin tänä vuonna - ja se tuntuu hyvältä. Kun aiemmin marraskuu on tarkoittanut minulle lähinnä sisällä lymyilyä ja ulkoilman masentavaa pimeyttä, nyt havaitsin, miten tästäkin vuodenajasta löytyy kauneutta ja lumoa, kun vain huomaa katsoa.

Marrasputkea oli hauska kokeilla. Tulin todistaneeksi itselleni, että kykenen kyllä löytämään juoksulle aikaa jopa joka päivä, jos haluan - vaikka välillä tiukkaa tekikin. Huomasin myös, että pystyn hölkkäämään päivittäin ilman, että kokonaiskuormitus kasvaa liian suureksi: maltti on valttia. Olen jaksanut hyvin ja voimat ovat riittäneet, mikä toki ilahduttaa.
Keskiviikkona marrasputken viimeinen lenkki.
Juoksua 28 minuuttia.
En kuitenkaan koe, että päivittäistä lenkkeilyä tarvitsisi tavaksi ottaa. Ei voi sanoa, että lenkille lähteminen olisi joka kerta ollut kivaa - eikä toki tarvitsekaan olla - eikä myöskään helppoa. Välillä joutui säätämään ja järjestelmään melko paljon, ja ihan hyvältä tuntuu se, ettei samanlainen säätö jatku kuukaudesta toiseen.

Nyt toivotan mielihyvin joulukuun tervetulleeksi. Huomenna, joulukuun ensimmäisenä päivänä, en aio lähteä lenkille. Ehkä.

Kommentit

 1. Niin se tuli pimeä marraskuukin putkessa selätettyä. Hienot kilometrit olet saanut kasaan! Muista kuitenkin jatkossa myös lepo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tuli - en tiedä, oliko marrasputken ansiota se, että ajanjakso ei tuntunut niin vaikealta kuin joinakin vuosina. Toki säätilakin vaikuttaa.
   Kiitos, lepo on tärkeää! Luulen, että onnistuin marrasputkessakin huolehtimaan siitä, että kokonaiskuormitus ei kasvanut liian kovaksi, sillä moni 25-minuuttinen oli hyvin, hyvin kevyt. Mutta tänään lepään, samoin monena muunakin joulukuun päivänä. :)

   Poista
 2. Aika nopeasti kuukausi vilahti! Onnittelut onnistuneesta putkesta! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta