Tammikuun liikuntakuvioita

Alkuvuoden hienoin päivä, tammikuun viimeinen lauantai.
Tammikuussa tuli liikuttua tavoitteiden mukaisesti. Paitsi että saavutin juoksussa kuukausittaisen kilometritavoitteeni, liikuin ehkä monipuolisemmin kuin milloinkaan aiemmin. Treeniaikaa kertyi juoksun lisäksi niin kävelystä, coresta kuin uinnistakin. Kuukauden "liikuntapiirakka" näkyy tässä:


Juoksukilometrejä kertyi tammikuussa aika tarkkaan 104. Paljon pyrin liikkumaan peruskestävyysalueella, ja iso osa lenkeistä olikin kevyehköjä perusharjoituksia. Sekaan kuitenkin mahtui myös intervallia ja keskitehoisia lenkkejä. Yli kymmenen kilometrin lenkkejä tammikuussa kertyi neljä, yhteensä juoksin viisitoista kertaa.

Kävelykilometrejä kertyi hieman alle kuusitoista. Olen tyytyväinen siihen, että välillä maltoin lähteä reippaalle kävelylenkille hölkkälenkin sijaan. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna sain houkuteltua itseni myös suksille, joten hiihtokilometrejäkin kertyi kymmenkunta.

Erityisen ilahtunut olen siitä, että tammikuussa olen vihdoin saanut sisällytettyä viikko-ohjelmaani voimaharjoittelua oman kehon painoilla, corea ja liikkuvuusharjoituksia. Mistään huikeista määristä ei edelleenkään puhuta; oheistreenejä tuli tehtyä yhteensä noin 2.5 tunnin verran.

Lisäksi intouduin tammikuussa uimaan! Kävin siskoni kanssa uimaopetuksessa, sillä tavoitteenamme on oppia rintauintia. Vaikka pysymme kyllä molemmat pinnalla, on tekniikassa melkoisesti parantamisen varaa. Ihan ei rintauintitekniikka vielä tunnissa avautunut, mutta harjoitukset jatkuvat!

Tammikuuhun mahtui monta huippuhetkeä liikunnan merkeissä. Parasta on se, että liikuttua tuli, vaikka välillä pakkanen paukkui ja tuuli tuiversi eikä aina intoa ollut suuremmin ammennettavana. Vaan eipä kertaakaan harmittanut, että tuli lähdettyä.

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että vuosi on alkanut suotuisissa merkeissä. Nyt iloitsen siitä, että kevät lähestyy ja sen myötä valo lisääntyy!

Tässä vielä muutama kuva tammikuulta:

Kaunis mutta kylmä päivä 4.1.
Iltalenkillä Kuokkalan sillan lähellä.
Seinäjoki, Seinäjoki.
Tammikuun suloinen valoilmiö.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta