Ratsastamassa Aurinkorannikolla


Palasin eilen kotiin lomamatkalta, joka suuntautui Espanjan Aurinkorannikolle. Keskeinen osa matkaa oli ratsastaminen: ennen reissua rakennettiin meidän ryhmällemme sopiva ratsastusohjelma suomalaisyritys Caballospainin kanssa. Ohjelmaamme kuuluivat ratsastustunnit Cavalga Spain -tallilla sekä torstaina että perjantaina. Lauantaina loman loppuhuipennuksena pääsimme ratsastusvaellukselle maastoon.

Minä olen tainnut käydä hevosen selässä edellisen kerran viime kesänä. Siksi oli kohtuullisen jännittynyt olo torstaina, kun ajoimme kohti suomalaisen Krista Kotokorven tallia. Näin mielessäni, että istun pian tunnin alettua hiekassa itkemässä ja saan todeta olevani kertakaikkisen surkea ratsastaja.

Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan Krista-opettaja osasi todella hienosti antaa ryhmällemme opetusta, joka sopi hyvin kunkin ratsastajan taitotasoon ja tarpeisiin. Opetus oli istuntapainotteista, ja tuntui, että hyvin pienillä asioilla pystyi korjaamaan paljon omaa tekemistä: kahden ratsastustunnin aikana sain erittäin hyviä vinkkejä, kannustavaa ohjausta ja innostavaa opastusta.


Lauantaina suuntasimme Rancho la Paz -tallille, joka on erikoistunut maastoratsastukseen. Siellä meno olikin hyvin erilaista verrattuna edellispäiviin. Maastoon lähdettiin varsin leppoisalla otteella. Hevosilla oli espanjalaissatulat, joiden kyydissä pysyy kokemattomampikin ratsastaja. Tottuneiden hevosten selässä ei tarvinnut välttämättä tehdä juuri muuta kuin ihastella maisemia: ihanan rentouttava päätös lomalle!

Maastoratsuni.
Maisemissa riittikin ihailtavaa! Ajankohta lomallemme oli varsin mainio, sillä eteläisessä Espanjassa oli lämmintä mutta silti vielä vehreää. Kesällä kuivuus vie vihreyden mennessään, mutta nyt kaikkialla oli kukkia ja luonto kukoisti.

Katse kaukaisuuteen.
Muutakin katseltavaa riitti, sillä reittimme nousi melko korkealle. Näkymät merelle ja toisaalta vuoristoon olivat huikeat, ja aikaa niiden ihailuun riitti hienosti, kun hevoset kulkivat nätisti jonossa antaen ymmärtää, että homma on tuttua.


Vaikka en ole aikoihin ratsastanut, en ihme kyllä saanut lihaksiani kovin kipeiksi. Pientä tuntumaa jaloissa toki on, mutta ehkäpä venyttelystä ja muusta liikunnasta oli apua niin, että kotimatkalle lentokoneeseen pääsi ihan omin jaloin!


Mikäli ratsastus Aurinkorannikolla kiinnostaa, suosittelen lämpimästi Caballospainia, jonka kautta saimme meille räätälöidyn hevospaketin. Kiva lisä oli se, että jokaisen ratsastuksen päätteeksi saimme lounaan: ulkoilmaelämä hevosten kanssa herättelee mukavasti ruokahalua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta