Retkellä vuoristossa


Työmatkalla Slovakiassa sain taas yhden lisäsuorituksen Retkihaasteeseen: pääsimme päiväretkelle vuoristoon, Vrátnan vapaa-ajankeskukseen. Koska patikoimme korkealla, kuittaan tällä reissulla haasteen kohdan 40. Retki luontokohteeseen, joka on vähintään 120 metriä merenpinnan yläpuolella.
Matkalla gondolihissillä kohti korkeuksia.
Kun lähdimme kohti vuoristoa Žilinan kaupungista, oli lämmintä parikymmentä astetta. Niinpä tuntuikin hassulta, kun hetkeä myöhemmin näimme ihmisiä, jotka olivat pukeutuneet toppavaatteisiin ja kaivoivat autoistaan lasketteluvälineitä. Vuoristossa oli vielä lunta ja liikkeellä niin patikoijia kuin laskettelijoitakin.

Vrátnan laskettelukeskus sijaitsee Malá Fatra -kansallispuiston sydämessä. Matkasimme vuoren huipulle gondolihissillä, ja ylhäällä sää oli kovin erilainen kuin alhaalla. Tuuli oli navakka ja saimme tarpoa lumessa, kun ihastelimme maisemia. Ihasteltavaa niissä riittikin: lumihuippuisia vuoria silmänkantamattomiin!
Matkalla pois vuoristosta.
Vuoristoreissu oli hyvä tauko kaupunkielämälle. Raitista ilmaa ja täysin uusia maisemia. Matkalla takaisin kaupunkiin pysähdyimme levähdysalueella, jonka vierestä kulki kirkasvetinen vuoristopuro. Kauniita slovakialaisia luontoelämyksiä retkellä siis riitti.
Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta