Nyrölän luontopolulla


Toukokuinen sunnuntai oli kertakaikkisen oiva ajankohta lähteä vihdoin viimein tutustumaan Nyrölän luontopolkuun, jota on kovasti kehuttu. Pakkasimme Syyspojan kanssa reppuun tarvittavat tykötarpeet ja ajoimme polun alkupään luona sijaitsevalle parkkipaikalle, missä ei ollut aamupäivällä pahemmin ruuhkaa.

Parkkipaikalta vasemmalle lähtiessä päätyy pidemmälle reitille, oikean kautta kiertäessä määränpäähän pääse hieman nopeammin. Valitsimme vasemmalle vievän tien, koska kiirettä ei ollut. Arvelin, että reitti saattaa olla kolmevuotiaalle pitkähkö, mutta varauduin kantamaan häntä osan matkasta.Alkumatka aina Saparo-nimiselle tekolammelle saakka sujui hyvin, mutta sitten ajauduimme harhailemaan metsässä hyvän tovin, kun reittimerkintöjä ei enää näkynytkään. Aikanaan selvisi, että lammen kohdalta olisi pitänyt kääntyä vasemmalle vanhan hakkuuaukean suuntaan, kun me jatkoimme suoraan. Onneksi viimein havaitsin keltaisena hohtavan reittimerkin ja päädyimme oikealle polulle.


Maasto luontopolulla on mukavan vaihtelevaa. Tarjolla on niin hiekkatietä kuin metsäpolkua ja komeaa vanhaa metsää sekä nuorempaa puustoa. Matkan varrella voi pysähtyä tutkimaan opastauluja ja ympäröivää luontoa.


Retken kohokohta oli tietenkin pieni saari, jonne mentiin kevyellä käsikäyttöisellä lossilla. Saaressa vietimmekin pidemmän tovin, ja mikäs oli ollessa, kun aurinko lämmitti ja vesi sädehti tyynessä kevätsäässä. Syyspojalle maistui mainiosti laavulla paistettu makkara, eikä ihme, sen verran reippaasti pieni ihminen kohteeseemme taivalsi.

Kotimatkan teimme lyhyempää reittiä, mikä olikin oikea valinta, sen verran retkeläisten jalkoja jo painoi. Polariin kertyi harhailun jälkeen yhteensä 4.4 kilometriä, kun luontopolun pituudeksi on ilmoitettu 3.6 kilometriä. Retken päätteeksi olimme pienen seuralaiseni kanssa yhtä mieltä siitä, että Nyrölään on päästävä uudestaankin.


Retkihaaste 2017: 23. Retki luontokohteeseen, jossa olet jo pitkään halunnut käydä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta