Pekan Pyrähdys vuosimallia 2017


Aika viime tingassa päätin osallistua Pekan Pyrähdykseen, joka juostiin Kannonkoskella. Tapahtumaa voinee sanoa jo perinteeksi, sillä osallistuin siihen toisen kerran.
Viime vuodesta oppineena tiesin, että reitti ei ole optimaalisin ennätysjuoksuun, ja kun säästä vielä tuli kohtuullisen lämmin, en ennätyksiä lähtenytkään tavoittelemaan. En ole mikään lämpimän sään juoksija, ja jos mahdollista, mieluummin vältän helteellä juoksemisen. Tosin sitäkin olisi hyvä harjoitella.

Urheilujuhlan tuntua.

Pekan Pyrähdyksen reitti oli tuttu viime vuodelta. Startti urheilukentältä, kentän ympäri kerran, sitten asfalttitietä, hiekkatietä ja metsätietä 2,5 kilometrin päähän. Siellä käännös, takaisin urheilukentälle ja sama homma vielä uusiksi. Selvästi huomasin, että asfalttiosuuksilla vauhti pysyi melko hyvänä, mutta muilla alustoilla ei vauhdin ylläpitäminen ollutkaan niin helppoa.


Ensimmäiset kilometrit sujuivat hyvin ja viisi kilometriä taittui aikaan 29:29. Auringon paahde teki kuitenkin olon tukalaksi, ja vauhti alkoi vähitellen hiipua. Puolivälissä askel tuntui jo niin raskaalta, että hetken mietin, jätänkö leikin kesken. Urheilukentällä äitiä odottava pikkumies antoi kuitenkin intoa ja päätin jatkaa loppuun saakka, vaikka sitten hitaammalla vauhdilla. Toinen puolikas olikin ensimmäistä hitaampi. 
Maali!
Maaliin saavuin lopulta ajassa 1:02:16, eli aika oli vielä huonompi kuin vuosi sitten, kun juoksu tuntui erityisen raskaalta. Olen juoksuun kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen. Päivän kunto oli tuloksen mukainen, enkä tunne tarvetta jossitella.

Tapahtuma itsessään oli lämminhenkinen ja mukava. Juoksijoita oli mukana edellisvuotta enemmän, ja matkat vaihtelivat viidestä kilometristä viiteenkymmeneen.

Kommentit

  1. Kiva lukea postauksia myös pienemmistä tapahtumista :) Huh, aika sissejä he jotka juoksevat 50 km näillä keleillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ajattelin, että kymppi oli mulle just sopiva, en yhtään enempää olisi jaksanut. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta