Retki rauhalliselle rannalle


Kesäisenä sunnuntaina suuntasimme rannalle, jonne menemistä harkittiin pitkään. Ehkä retkeä on hieman rajoittanut se, että aivan helposti ranta ei löydy eikä opasteita perille liikaa ole. Tie määränpäähän ei todellakaan ole mikään highway vaan vaatii tarkkaavaisuutta, ellei välttämättä halua ajokkiaan rikkoa matkan varrella. Rantaan on parkkipaikalta lyhyt kävelyretki luonnonsuojelualueen lävitse, ja kun perille pääsee, ymmärtää heti, miksi moni on kohdetta suositellut: Kannonkosken Isohiekka on varsinainen piilotettu helmi Keski-Suomessa.


Ranta avautuu länteen, joten aamupäivä ei ole aivan otollisin hetki rannalle suunnata, mikäli haluaa auringonpaisteesta nautiskella. Toisaalta aamullakin on aurinkoa helppo tavoitella, kun kävelee järveen: matalaa vettä riittää todella kauas, joten kahlaamalla viimeistään pääsee keskelle paistetta.


Isohiekassa väkisin mieleen hiipii Aleksis Kiven sitaatti "kaukana kavala maailma". Keskellä rauhallista ja upeaa järvimaisemaa on helppo unohtaa arjen huolet ja tuudittautua suloiseen kesätunnelmaan.


Retki Isohiekkaan oli todellinen akkujenlatausreissu.

Retkihaasteesta kuittaan kohdan 7. Retki luonnonsuojelualueelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta