Retkihaaste jatkuu!

Onkohan tämä torvijäkälä?
Hieman vastahankaisen kolmevuotiaan otin mukaan retkelle, jonka tavoitteena oli löytää pieni luola. Huono kartanlukutaitoni yhdistettynä Syyspojan vastahankaisuuteen johti siihen, että luolaretkestä muodostui aiottua lyhyempi. Kasveja kuitenkin bongailimme, joten retkihaasteesta kuittaantui lopulta kohta 39: Retki, jonka aikana opettelet tunnistamaan kasveja.

Metsästä löytyi paljon erilaisia jäkälälajeja, ja vaikka ne olivat ulkonäöltään tuttuja, en niitä osannut nimetä ennen kuin ryhdyin Googlen suosiollisella avustuksella selvittämään, mistä lajeista on kysymys. Ainakin sormipaisukarve ja kiventiera saivat nyt päässäni nimet. Torvijäkälästä en ole aivan varma, onnistuinko yhdistämään oikean kasvin oikeaan nimeen.

Pikkumiehelle selvitin, mitä varpukasveja metsästä löytyi. Mustikat taitavat häntä kiinnostaa vasta sitten, kun marjat ovat kypsyneet. 

Kukista eteen sattuivat vanamo ja keltasävyinen kasvi, jonka nimen selvitin kotona. Tuttu ilmestys sai vihdoin sekin nimen: metsämaitikka.

Eikä retki muutoinkaan huono ollut, sillä sen myötä huomasin, että kesäpaikkakunnaltakin löytyy varsin mukavia ulkoilureittejä. Niihin olisi kiva perehtyä paremminkin myötämielisemmän seuralaisen kanssa tai yksin.
Kelpaa samoilla metsässä tällaisella polulla.
Vanamon hentoja kukkia.
Luonnon oma taideteos.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta