Polkujuoksukenkiä testaamassa


Flunssan jälkimainingeissa panin merkille Salomonin ja Intersportin järjestämän polkujuoksukiertueen, joka rantautui myös kotikaupunkiini viime viikon tiistaina. Luvassa oli tuote-esittelyä ja noin kolmen vartin mittainen polkujuoksulenkki.

Arvoin, menenkö mukaan vai onko olo vielä liian flunssainen. Viimein päätin osallistua, sillä 45 minuutin juoksulenkki kuulosti sopivan kevyeltä hieman nuhaiselle olotilalle. No, eipä sitten ihan niinkään: kyllähän se pitäisi tietää, että poluilla ei kovin helpolla pääse, vaikka vauhti olisi hyvinkin maltillinen.

Testikengät.

Tyytyväinen kuitenkin olin, kun tuli lähdettyä. Yllätyksekseni polkujuoksukenkiä pääsi testaamaan metsään saakka. Laajasta kenkävalikoimasta löysin itselleni Salomonin Sense Escapet, joita kenkien esittelijä suositteli erityisesti aloittelijoille. Sellaiseksi itseni varsinkin polkujuoksijana koen, joten valinta oli selvä, kun kokokin vielä osui oikeaksi heti ensimmäisellä yrityksellä.

Testikengät lenkin jälkeen.

Noin 4.5 kilometrin lenkki olikin hyvä testijuoksuun. Matkan varrelle osui niin ylä- kuin alamäkiä, hiekkatietä, vetistä suomaastoa ja pitkospuita, juurakoita ja kivikoita. Kenkiä tuli siis kokeiltua monenlaisilla alustoilla.

Ainakin vähän juosseella polkuilijalla Sense Escape -jalkineet toimivat mainiosti. Pitoa tuntui riittävän hyvin, ehkä rohkeamminkin olisin voinut kenkiin luottaa. Vetisissä paikoissa kengät kastuivat mutta vesi ei jäänyt loiskumaan kenkiin.Kaikkiaan polkulenkki oli hyvä kokemus. Vaikka päivällä vettä satoi kaatamalla, taivas selkeni illaksi ja sää oli juoksua ajatellen mainio. Polkujuoksusta kiinnostuneita oli paikalla yllättävän paljon, useita kymmeniä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta