HCR 2018

Tänä vuonna HCR:n väri oli vaaleanpunainen.

Osallistuin Helsinki City Runille toista kertaa. Tällä kertaa konsepti oli muuttunut melkoisesti, pääosin hyvään suuntaan: päivään mahtui useita eri juoksutapahtumia lasten minimaratonista täysmittaiseen Helsinki City Marathoniin; puolimaraton starttasi puolilta päivin; reitti oli uudistunut.

Itse asetuin lähtökarsinaan varsin vähäisin odotuksin. Kevään monenlaisten kiireiden vuoksi en ollut juossut niin paljon kuin etukäteen suunnittelin ja varsinkin vauhtikestävyyden treenaaminen jäi lähinnä ajatuksen tasolle. Päätin, että lähden tunnustelemaan menoa ja yritän juosta niin, että tuntuu hyvältä. Sillä ajatuksella pääsin nykyiseen ennätykseeni (2:06:45) viime syksynä Vantaalla.

Puolikkaan ensimmäinen lähtöryhmä taipaleella.

Yllättävää oli se, että päivästä tuli niin lämmin. Sääennusteet lupasivat pitkin viikkoa noin seitsemäätoista astetta, mutta maaliin kaartaessa lämpötila näytti olevan +21. Taivaalla helottava aurinko ei tietenkään mitenkään vähentänyt lämmön tunnetta!

Ensimmäinen kymppi sujui aika lailla mukavasti. Juoksu tuntui hyvältä ja jopa kevyeltä, vaikka ehdin ensimmäistä huoltopistettä odottaa jo melkoisen epätoivoisena: lämmössä suuta alkoi kuivaa hyvinkin nopeasti. Kymppi täyttyi aikaan 59:25.

Sitten alkoikin tuntua raskaammalta. Tuntui, että jalat olisivat kyllä menneet, mutta voimia ei oikein ollut. Joskus kymmenen kilometrin täytyttyä otin geelin, mutta siitä ei ollut mitään suurta apua. Välillä paleli, mutta onneksi nesteet imeytyivät ja pysyin vähintään hölkässä koko ajan. Kilometriajat kuitenkin painuivat kuutosen yli, hitain kilometri vei jopa 7:03. Kahdenkymmenen kilometrin väliaika oli 2:04:45, eli vauhti tippui selvästi ensimmäiseen kymppiin verrattuna.

Viimeiset kiemurtelut Keskuspuistossa olivat somen mukaan monelle henkisesti haastavia, mutta minä en pitänyt niitä kovin pahoina. Toki mäkiä olisi saanut olla lopussa vähemmän, mutta pystyin silti lopussa kirimään vauhtia niin, että loppukirin tein kilometrivauhdilla 5:33.

Virallinen loppuaika oli 2:11:59. Eihän tuohon tolkuttoman tyytyväinen voi olla mutta ei toisaalta pettynytkään. Suurin haasteeni taisi olla lämpö, johon en ole ehtinyt tottua: hellepäivinä olen jättänyt juoksematta tai käynyt lenkillä niin aamusta, että elohopea ei ole kohonnut yli kahdenkymmenen asteen.

Huoltopisteitä olisin reitille kaivannut lämmön takia lisää. Kaikilla pisteillä join, viimeisellä otin sekä urheilujuomaa että vettä hädissäni hieman liikaa, minkä vuoksi kylkeen pisti jonkin aikaa. Onneksi pistos meni ohitse ja pääsin maaliin kiitollisena siitä, että jaksoin ja pystyin. Iloinen olen myös siitä, että selvisin ilman vatsavaivoja toisin kuin viime vuonna – ja onhan nettoaikakin hieman vuoden 2017 tulosta parempi.

Mukavaa tietysti on sekin, että Juoksuhaaste etenee: nyt kuittaan kohdan 6. Juokse vähintään puolimaratonin matka. Se tuli tehtyä, oman kellon mukaan matkaa kertyi 21.28 kilometriä.

Kommentit

 1. Onnea mitalista! Ihmettelin tuota juomapisteiden vähäistä määrää; kartasta katselin että reitti oli melkein sama maratonin kanssa ja siinä oli yhteensä 14 juomapistettä eli ehkä niin että 8 ekalla ja 6 toisella kierroksella. Maratonilla kaatelin vettä paitsi suuhun myös päähän mutta kovasti lämmin oli silti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Henna!
   Minäkin heitin välillä vettä päälleni, jotta sai vähän viilennystä. Yksi niskaani kaatamani mukillinen oli niin kylmä, että meinasin kiljaista. ;)

   Poista
 2. Onnea juoksusta! Me taidetaan olla aika samantasoisia menijöitä, kun mullakin on kuumalla kelillä asettuneet puolikkaan ajat noille tietämille. Lämmin keli vaikuttaa välillä tosi selvästi juoksuun, varsinkin jos kroppa ei ole lämpöön tottunut. Hienosti selvisit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!
   Olen kyllä ihan tyytyväinen. Tavoitteenihan oli alittaa 2:15, ja siihen pääsin. :)

   Poista
 3. Onnea raskaan sään hyvästä juoksusta! Kuumuus on hankala, siitä ei pääse mihinkään. Mutta olihan hieno päivä! Ja miksi nuo puolikkaan mitalit on niin paljon hienompia kuin kokonaisen?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Raita!
   Oli kyllä tosiaan hieno päivä. Ja olihan se mukavaa juoksun jälkeen istuksia kentällä, kun ei tullut kylmä. :)

   Poista
 4. Onneksi olkoon juoksusta! Ette kyllä päässeet sään puolesta helpolla. Tuolla säällä ei kyllä hevin voi jahdata enkkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Poppis!
   Ei tosiaan mikään enkkasää varsinkaan, kun olen parhaani mukaan vältellyt lämpimässä juoksemista. Mutta tulipahan juostua, ja kivaa kuitenkin oli.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polar M400, kokemuksia

XXL, ärtymyksen nostattaja

Kokemuksia Polar Loop -aktiivisuusrannekkeesta